Pátek, 29. března 2024

Kontroly provozoven sběru a výkupu odpadu

Kontroly provozoven sběru a výkupu odpadu

Dne 27. 5. 2009 byly v rámci celorepublikové akce prováděny kontroly provozoven sběru a výkupu odpadů ve všech krajích České republiky ve spolupráci s pracovníky místně příslušných živnostenských úřadů a České inspekce životního prostředí.

Ze 40 kontrolovaných provozoven byly zjištěny nedostatky u 5 poskytovatelů těchto služeb. Nejčastěji byly ukládány pokuty za nesprávné účtování, používání vah bez platného úředního ověření a absence informací o cenách vykupovaných kovů. Za zjištěné nedostatky byly uloženy 4 pokuty na místě v celkové hodnotě Kč 4.000,- a v 1 případě jsou zjištěné nedostatky předmětem správního řízení.

Nedostatky v evidenci o výkupu a skladování odpadů byly řešeny v pravomoci České inspekce životního prostředí.

„Četnost zjišťovaných nedostatků v dané oblasti díky intenzivním kontrolám České obchodní inspekce od počátku tohoto roku klesá (cca z 30% na 12%), nicméně kontroly provozoven sběru a výkupu odpadů budou v následujícím období nadále pokračovat,“ uvedla RNDr. Jana Příhodová, ústřední ředitelka České obchodní inspekce.

Zdroj: ČOI

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů