Čtvrtek, 28. března 2024

Kdo letos získá cenu Karla Velka?

Kdo letos získá cenu Karla Velka?

V Luhačovicích, bude již po jedenácté udělena cena Karla Velka.

Toto ocenění je zvláštním projevem uznání jednotlivci za mimořádně precizní a tematicky přínosnou odbornou diplomovou práci v oblasti odpadového hospodářství. Proč je cena pojmenována po Karlu Velkovi? Inženýr Karel Velek (1926 - 1996) byl předním českým odborníkem v oblasti odpadového hospodářství, popularizátorem problematiky odpadů a obětavým pracovníkem Československé společnosti pro životní prostředí. Od roku 1998 se na jeho památku uděluje v rámci výstavy a kongresu Odpady Luhačovice stejnojmenná cena.

Zástupci vysokých škol přihlásili do soutěže autory diplomových prací na téma odpady. Každá fakulta mohla nominovat vždy maximálně dvě práce. Z nich nezávislá komise odborníků vybrala tři nejlepší, které budou oceněny diplomem a finanční odměnou.

Slavnostní předání diplomů a odměn proběhne v úterý 15. září 2009. Ceremoniálu se zúčastní mimo jiných i ministr životního prostředí Ladislav Miko.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů