Sobota, 20. dubna 2024

Jihlava nechá uklidit černé skládky, vyčlení 390 tisíc korun

Jihlava nechá uklidit černé skládky, vyčlení 390 tisíc korun
PRAHA (WR) - Jihlava nechá uklidit černé skládky, ošetřit alej a vysadit zeleň.
Radní uvolnili dalších 390 tisíc z ekofondu na činnosti v oblasti životního prostředí. Jihlava pravidelně uvolňuje peníze ze svého ekologického fondu na údržbu a zlepšování životního prostředí ve městě. Radní naposledy schvalovali 390 tisíc na odstranění černých skládek, prořezání stromů a na nové výsadby.

Celkem 40 tisíc korun dala městská rada na úklid 12 černých skládek v okolí města v lokalitách Pančava, Popice, Hosov, Zborná, Pávov, Bedřichov a Henčov. "Od začátku roku do července evidujeme 575 černých skládek, zejména vznikají v kontejnerových stáních. Úklid těchto menších skládek za uvedené období stál 110 tisíc korun. Je to podobné jako v minulých letech, černých skládek nepřibývá, ale ani neubývá, stoupají ale náklady na jejich odstraňování," uvedla Renáta Havlínová z odboru životního prostředí Magistrátu města Jihlavy.

Dalších 100 tisíc korun Jihlava uvolnila na bezpečnostní řezy v korunách jasanů na Tyršově ulici vedoucí k autobusovému nádraží. Ošetření stromů doporučuje i odborné hodnocení, které má úřad k dispozici. Zásah v korunách stromů proběhne ještě letos.

Další uvolněnou částkou je 150 tisíc korun na provedení sadových úprav pod hrází Staré plovárny, kde vznikne "malé arboretum". Sto tisíc korun schválili radní na vysázení trvalkového společenstva do podrostu lip okolo morového sloupu na Masarykově náměstí.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů