Čtvrtek, 28. března 2024

Světový den "Ukliďme si svět" zahájí ve školách 3. ročník stejnojmenného ekologického projektu

Světový den "Ukliďme si svět" zahájí ve školách 3. ročník stejnojmenného ekologického projektu

Do předchozích dvou ročníků se zapojilo přes 150 škol v celé ČR a vybralo se celkem přes 82 tun elektroodapdu.

Praha - Symbolicky ve světový den "Ukliďme si svět" (16. září) startuje v základních a středních školách v celé ČR již 3. ročník stejnojmenného projektu zaměřeného na podporu zpětného odběru vysloužilých elektrospotřebičů. Ohlas, který tento ekologický projekt organizovaný kolektivním systémem ELEKTROWIN vzbudil, předčil všechna očekávání. Žáci a studenti více než 150 aktivně zapojených škol v minulých dvou ročnících nasbírali a tedy odevzdali k odborné recyklaci celkem 82 556 kg vysloužilých elektrospotřebičů. Přitom ve 2. ročníku došlo k nárůstu o 63 556 kg, což jen dokládá, že zájem mladých lidí o ochranu životního prostředí roste.

"Do sběru elektroodpadu se v naší obci zapojily celé rodiny, odvoz zejména většího elektrozařízení, jako jsou lednice či pračky, se ochotně ujímali rodiče," říká Eva Veselá ze ZŠ Červená Voda." Není bez zajímavosti, že se školy a školní dvory zejména v malých obcích staly dočasně netradičními a nejdostupnějšími sběrnými místy pro obyvatele z okolí," upřesňuje Roman Abrham, ředitel zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN.

Na start 3. ročníku projektu "Ukliďme si svět" současně společnost ELEKTROWIN spouští nově speciální webové stránky www.uklidmesisvet.cz, kde jsou uvedena aktuální pravidla, podmínky hodnocení i získání odměn pro nejpilnější školy a žáky, včetně registračních formulářů pro nové zájemce, kteří mají chuť do projektu vstoupit.

Pro bližší informace, prosíme, kontaktujte:

Taťána Pokorná, Elektrowin, e-mail: tana.pokorna@elektrowin.cz

Květoslava Hrubešová, Omne bonum, e-mail: hrubesova@omnebonum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů