Čtvrtek, 28. března 2024

Na soukromou zahradu v Noutonicích u Prahy někdo vysypal nebezpečný odpad

Na soukromou zahradu v Noutonicích u Prahy někdo vysypal nebezpečný odpad

Nepříjemné překvapení čekalo majitele soukromé parcely v obci Noutonice u Prahy, kam zřejmě v noci neznámý pachatel navezl velké množství nebezpečného průmyslového odpadu. Případ už vyšetřuje policie.

Neznámý pachatel odstranil plot zahrady rekonstruovaného domu v centru obce a do zahrady vysypal asi 15 metrů krychlových nebezpečného odpadu, navíc v blízkosti studny s pitnou vodou. V hromadě odpadu se povalují plechovky od barev, lahve, papíry i léky. Na místo se v odpoledne dostavila policie, která o události sepsala protokol. V úterý by pak měli přijet zástupci odboru životního prostředí, kteří by měli prověřit obavy majitelů pozemku, že by mohly být kontaminovány spodní vody. "Zítra odeberou vzorky," uvedla majitelka domu.

Jak dodala, zatím nemohou odpad odstranit, neboť bude muset být zdokumentován. "Navíc nevíme, kam s tím, protože na skládku tenhle druh odpadu nesmí," poznamenala majitelka. Obyvatelé obce mají podezření, že za neuvěřitelným činem stojí jeden z místních podnikatelů, což ale musí objasnit policejní vyšetřování.

Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů