Čtvrtek, 18. dubna 2024

ZNAČNÝ ÚSPĚCH SKUPINY AVE ČR V UPLYNULÉM HOSPODÁŘSKÉM ROCE

ZNAČNÝ ÚSPĚCH SKUPINY AVE ČR V UPLYNULÉM HOSPODÁŘSKÉM ROCE

Společnost AVE CZ se všemi svými provozovnami a také dceřinými společnostmi (Skupina AVE ČR), prožila neobyčejný rok - plný obav z důsledků hospodářské krize, ale také o to více naplněný snahou a úsilím všech zaměstnanců o dosažení plánovaných výsledků. Díky tomuto společnému úsilí, se podařilo Skupině AVE ČR dosáhnout ještě lepších hospodářských výsledků, než které byly očekávány před vypuknutím hospodářské krize. Hlavní zásluhou na výborném výsledku byla včasná a efektivní restrukturalizace nákladů a investic celé Skupiny AVE ČR ještě před vypuknutím hospodářské krize v ČR.

"Auditované výsledky dle mezinárodních standardů IFRS potvrzují, že Skupina AVE ČR dosáhla v hospodářském roce říjen 2008 - září 2009 obratu 2,38 miliardy Kč, což ji řadí na třetí místo odpadového hospodářství v ČR," uvedl jednatel společnosti, Mgr. Roman Mužík. "Pro srovnání, v prvním roce působení AVE CZ na českém trhu (2004/05) bylo dosaženo tržeb 875 mil. Kč. Nárůst obratu společnosti je od té doby tedy skoro trojnásobný," doplňuje jednatel Mužík.

Dalším velmi zajímavým ukazatelem je objem finančních prostředků, které proinvestovala Skupina AVE ČR od vstupu na český trh až doposud. "Celkový objem investic již přesáhl hranici 120 milionů EUR, což představuje přibližně 3,2 miliardy Kč. S dalšími investicemi, a to nejen v novém hospodářském roce 2009 - 2010 samozřejmě počítáme," potvrdil investiční politiku společnosti rakouský jednatel AVE CZ, Dr. Peter Hodecek. "V dalších letech předpokládáme ještě významnější organický i akviziční růst Skupiny AVE ČR než tomu bylo doposud," doplňuje Dr. Hodecek.

Společnosti se daří především díky důsledné akviziční politice, kterou v posledním roce uplatňovala po celé ČR. Na pozitivním hospodářském výsledku se také promítl nárůst nových zakázek z oblasti komunálních, živnostenských či průmyslových odpadů. Nemalou měrou přispěly k výsledku významné zakázky z oblasti sanací starých ekologických zátěží a také skládkování.

V uplynulém roce společnost s více jak 1.330 zaměstnanci zajišťovala odstranění odpadu pro celkem 1.301.263 obyvatel ČR v 685 obcích a městech, obsluhovala 26.435 živnostenských a průmyslových zákazníků za využití 555 nákladních vozů ze svého vozového parku.

Hlavní strategické cíle Skupiny AVE ČR pro následující období popisuje Dr. Peter Hodecek, jednatel AVE CZ následovně: "Především se chceme stát jedničkou českého trhu v oblasti odpadového hospodářství a jednoznačně určovat trendy v této oblasti. Zaměříme se na nové technologie a ekologické přístupy v nakládání s odpady. Budeme také expandovat ve všech segmentech odpadového hospodářství a rozšiřovat dále naše služby na českém trhu."

"V neposlední řadě Skupina AVE ČR jako dlouhodobě respektovaný profesionální partner pro oblasti odpadového hospodářství počítá s dalšími investicemi do moderních systémů separace, předběžného zpracování a recyklace odpadů. Současně se budeme usilovat o navýšení kapacit našich zařízení v oblasti skládkování, spalování a samozřejmě i recyklace," doplňuje jednatel Dr. Hodecek.

Díky neustálému růstu a hospodářským úspěchům obdržela společnost AVE CZ na konci listopadu 2009 významné podnikatelské ocenění CZECH 100 BEST. Jako jediná společnost z oblasti odpadového hospodářství se AVE CZ umístila v první padesátce, a to na 47. místě. Je tedy profesně nejlépe oceňovanou společností z oblasti odpadového hospodářství v celé České republice. Cenu za umístění v tomto prestižním podnikatelském žebříčku převzal jednatel společnosti Mgr. Roman Mužík dne 27. listopadu na Pražském hradě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů