Sobota, 20. dubna 2024

Oceňovaný film Architekt odpadu vyjde na DVD

Oceňovaný film Architekt odpadu vyjde na DVD

Dokumentární film režiséra Olivera Hodge Architekt odpadu míří po úspěšném uvedení v domácích kinech na DVD. Na českém trhu se objeví 1. února, agenturu Mediafax o tom ve středu informovala Nora Eckhardtová z kina Aero.

Snímek vstoupil do domácí distribuce symbolicky v Den pro životní prostředí 5. června uplynulého roku. Doposud jej navštívilo pět tisíc diváků a dokument si dokonce vysloužil Velkou cenu a cenu diváků na filmovém festivalu Ekofilm 2009.

DVD je vybaveno bonusovým materiálem, který zahrnuje mimo jiné pozdrav hlavní postavy filmu Michaela Reynoldse českému publiku. Tuto ukázku mohli zhlédnout čeští diváci na premiéře, která se konala v kině Světozor.

V centru děje je Američan Michael Reynolds, který dokáže využít i zdánlivě nepoužitelné věci. Již více než 30 let staví velmi levné a originální domy, které disponují vlastním zdrojem energie, vody i tepla. Mezi jeho stavební materiály patří staré pneumatiky, plechovky od piva, skleněné láhve a další odpadky.

Režisér Oliver Hodge sledoval práci Michaela Reynoldse a jeho boj s americkými úředníky po tři roky. Tvůrcům se podařilo vytvořit strhující portrét ojedinělého architekta. Dokument obsahuje řadu záběrů Reynoldsových domů a zobrazuje také jeho složitá jednání s úředníky.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů