Sobota, 20. dubna 2024

Radnice Prahy 10 bojuje proti skládkám samolepkami

Radnice Prahy 10 bojuje proti skládkám samolepkami

Celkem 2200 kusů sběrných nádob směšného odpadu na území Prahy 10 bude mít samolepku s upozorněním na zákaz odkládání odpadu mimo prostor příslušných nádob. Radnice tak pokračuje v akci Chceme čistou Prahu 10 vyhlášené v loňském roce.

"Celou kampaň jsme především postavili na motivaci k zájmu o čisté a upravené prostředí veřejných prostranství a na propagaci bezplatných odpadových služeb, které ve městě mohou občané využívat," vysvětlil radní Roman Rogner (SZ) a dodal, že se jedná například o sběrné dvory, sběrny nebezpečných odpadů či velkoobjemové kontejnery.

Díky informačním letákům v rámci akce obyvatelé Prahy 10 zjistí, kolik stojí úklid černých skládek a kam by jinak peníze mohli jít.

Kromě samolepek akce za čistou Prahu 10 zahrnuje mimo jiné pravidelný úklid odložených odpadů z ulic, postupné vytlačování sběrných nádob domů ze silnic, zvýšenou komunikaci se soukromými vlastníky pozemku či podporu tříděného sběru komunálního odpadu.

Radnice Prahy 10 již v minulém roce nechala označit nádoby na tříděný odpad v počtu 1000 kusů. "Využíván je přitom i jiný typ samolepek, které pověření pracovníci odboru životního prostředí umisťují přímo na konkrétní skládky a rovněž zákazové cedule instalované na problémová místa," informovala městská část.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů