Pátek, 19. dubna 2024

SFŽP - Se sadou košů jsme obhájili vítězství

SFŽP - Se sadou košů jsme obhájili vítězství

Státní fond životního prostředí ČR uspěl se svým nápadem na propagaci Operačního programu Životní prostředí v soutěži reklamních předmětů. Sada košů na tříděný odpad tak navázala na loňský úspěch společenské hry Dotace! a získala hned dvě ceny.

Sada košů na tříděný odpad získala 1. místo v kategorii reklamní taška a zároveň vyhrála kategorii inovace roku v soutěži Hvězda 3D reklamy. Již 10. ročníku soutěže se zúčastnilo 34 přihlašovatelů se 75 pracemi, kteří se utkali ve třinácti kategoriích. Všechny přihlášené práce pak byly automaticky hodnoceny v kategorii absolutní vítěz a v kategorii inovace roku.

Na slavnostním vyhlášení, které se konalo v úterý 23. března 2009 ve Veletržním paláci, převzala obě ceny mluvčí SFŽP ČR Lenka Brandtová.

Ve snaze zefektivnit třídění odpadů ve školách a veřejných institucích nechal Státní fond životního prostředí ČR vyrobit sady košů na tříděný odpad, které do jednotlivých institucí rozesílá. Tři tašky s logem Operačního programu Životní prostředí, jehož jednou z priorit je též zkvalitnění nakládání s odpady, jsou určeny na plasty, papír a sklo.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů