Čtvrtek, 28. března 2024

Unipetrol prodává svůj podíl ve firmě Celio, zabývající se odpady

Unipetrol prodává svůj podíl ve firmě Celio, zabývající se odpady

Unipetrol (151,1 CZK, -0,72%) prodává celý svůj majetkový podíl ve firmě Celio, která řídí skládku nebezpečných a jiných odpadů v areálu Růžodol poblíž Litvínova. Uvedl to dnes Unipetrol. Kupujícími jsou belgická společnost B.E. Fin S.A a firma Ticatanor, založená dvěma členy managementu společnosti Celio. Po ukončení transakce budou obě kupující firmy vlastnit stejný padesátiprocentní podíl, uvedl Unipetrol.

Společnosti Unipetrol a Unipetrol RPA dosud držely celkem 51,06 procenta akcií Celio, firma B.E. Fin S.A. vlastní zbývajících 48,94 procent. Podle dnes uzavřené smlouvy získá B.E. Fin S.A. dalších 1,06 procenta, zatímco Ticatanor koupí 50 procent.

Podle informací Unipetrolu transakce ještě podléhá schválení valnou hromadou Celio. Jestliže valná hromada operaci schválí, majetkový převod se v dubnu uzavře.

Společnost Celio v roce 2009 vykázala tržby 97,3 milionu korun a zaměstnávala 34 pracovníků.

Společnost B.E. Fin S.A. je součástí S.R.I.W. S.A., belgické státní společnosti zabývající se podporou ekonomického rozvoje regionu Valonsko. B.E. Fin S.A. se soustředí na investice a aktivity týkající se životního prostředí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů