Pátek, 29. března 2024

Portál Integrovaného systému nakládání s odpady v kraji Vysočina byl právě spuštěn

Portál Integrovaného systému nakládání s odpady v kraji Vysočina byl právě spuštěn

Na webových stránkách kraje Vysočina byl spuštěn portál s názvem Integrovaný systém nakládání s odpadem v kraji Vysočina (ISNOV). Protože se jedná o citlivou problematiku, která se dotýká prakticky každého občana kraje Vysočina, chce kraj Vysočina postupovat během celé doby přípravy ISNOV zcela otevřeně, průběžně informovat o všech krocích a vést diskusi s veřejností i odborníky.

V první polovině roku 2010 zastupitelstva kraje a 15 měst s rozšířenou působností projednala a schválila návrh smlouvy o spolupráci na přípravě Integrovaného systému nakládání s odpady v kraji Vysočina (ISNOV), která byla slavnostně podepsána dne 1. června 2010 na Krajském úřadu kraje Vysočina.

Hlavním cílem spolupráce "šestnáctky" je vznik Integrovaného systému nakládání s odpady v kraji Vysočina, jehož prioritami bude předcházení vzniku komunálních odpadů, vytvoření integrované a přiměřené sítě zařízení k nakládání s komunálními odpady, zvýšení využívání komunálních odpadů s upřednostněním materiálového využití, včetně řešení nakládání s biologicky rozložitelnými komunálními odpady a zejména využití integrujícího prvku celého systému - zařízení na přímé energetické využití směsných komunálních odpadů.

"Protože se jedná o citlivou problematiku, která se dotýká prakticky každého občana kraje Vysočina, chceme postupovat během celé doby přípravy ISNOV zcela otevřeně, průběžně informovat o všech krocích a vést diskusi s veřejností i odborníky," vysvětlil postup kraje Zdeněk Ryšavý, radní pro životní prostředí. Právě z těchto důvodů byl na webových stránkách kraje Vysočina spuštěn portál s názvem Integrovaný systém nakládání s odpadem v kraji Vysočina - www.kr-vysocina.cz Postupně zde budou zveřejňovány všechny oficiální dokumenty, podkladové materiály a mediální výstupy týkající se ISNOV. "Součástí portálu bude i diskuzní fórum, kde přivítáme Vaše dotazy, názory a připomínky," potvrdil Zdeněk Ryšavý zájem kraje o komunikaci s odborníky i širokou veřejností.


* Pavla Bendová, odbor životního prostředí
Krajský úřad kraje Vysočina
mail: bendova.p@kr-vysocina.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů