Pátek, 29. března 2024

V Baťově mrakodrapu je nově k vidění výstava erbů vyrobených z odpadových materiálů

V Baťově mrakodrapu je nově k vidění výstava erbů vyrobených z odpadových materiálů

ZLÍN - Více než tři desítky erbů měst a obcí ze Zlínského kraje si mohou od včerejška prohlédnout návštěvníci Baťova mrakodrapu, sídla Krajského úřadu Zlínského kraje. Jedná se o unikátní kolekci, kterou z odpadových materiálů vyrobili žáci a studenti mateřských, základních, středních a uměleckých škol. Erby jsou vyrobeny například z víček od PET lahví, plastových tašek a sáčků či nápojových kartonů. Výstava je k vidění v 11. etáži budovy, navštívit ji je možno během provozních hodin úřadu.

Ve Zlínském kraji se do projektu zapojilo celkem 62 škol a dalších zařízení. Exempláře na výstavu organizátoři pečlivě vybírali. V polovině ledna se kolekce přesune na výstaviště v Brně, kde se spolu se znaky ze všech 14 krajů České republiky zúčastní rekordního pokusu o vystavení největšího počtu erbů. Podrobnosti o projektu, do kterého se zapojilo přes 500 škol z celé České republiky, jsou k dispozici na webu www.znakymestaobci.cz.
Výstava doplňuje aktivity popularizační kampaně společnosti EKO-KOM, a.s. a Zlínského kraje s názvem "Třídění je styl", díky níž mimo jiné vzniklo ve Vsetíně unikátní odpočívadlo pro turisty z recyklovaných materiálů. V rámci kampaně proběhla i řada zábavných akcí. Tematika třídění odpadů je nově prezentována i na čtyřech svozových automobilech v regionu. Bližší informace naleznou zájemci na stránkách www.tridenijestyl.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů