Čtvrtek, 28. března 2024

Norská skupina Hurra Torpedo přijíždí do Česka, aby tu předvedla svou hudebně-demoliční show

Norská skupina Hurra Torpedo přijíždí do Česka, aby tu předvedla svou hudebně-demoliční show

Místo "vystajlovaných" pódiových kostýmů oblékají modré teplákovky. Místo hudebních nástrojů hrají na vysloužilé ledničky, pračky nebo mikrovlnky. Místo vlastních písní hrají osobité cover verze hitů od Britney Spears, Pixies nebo Lady GaGa. A přesto své místo na hudebním nebi mají jisté. Sbírají úspěchy nejen v rodném Norsku, ale i po celé Evropě. A právě v rámci evropského turné zavítá parta těchto severských svérázů také do Česka. A pozor - kdo na jejich koncert přinese vysloužilý elektrospotřebič, bude mu z předem zakoupené vstupenky vráceno 100 korun.

Partnerem koncertu je totiž kolektivní systém ELEKTROWIN, který se zabývá zpětným odběrem elektrozařízení. Od roku 2005, kdy zahájil svou činnost, odevzdali Češi k recyklaci již bezmála 127 000 tun vysloužilých elektrospotřebičů. "Spojení ELEKTROWINu s Hurra Torpedo se přímo nabízí. Navíc koncerty těchto norských muzikantů jsou neopakovatelným zážitkem," říká Roman Tvrzník, generální ředitel společnosti.

Trio performerů se do širšího povědomí dostalo před pěti lety, kdy miliony lidí na internetu shlédly jejich klip s kuchyňskou úpravou hitu z 80. let - Total Eclipse Of The Heart. Záznam z norské televize udělal z kapely přes noc nefalšovaný internetový fenomén. Hurra Torpedo skladbu promptně vydali na singlu a dokonce se vypravili na americké turné, kde o nich vznikl fiktivní dokument The Crushing Blow. V roce 2006 natočili novou desku Kolossus Of Makedonia na níž se jejich brutálního kuchyňského remixu dočkal i hit Toxic of Briney nebo klasika Pixies Where Is My Mind. Každý z členů kapely hraje navíc ještě ve 3 - 4 skupinách a lídr Kristopher je v Norsku velmi populární i díky několika vlastním televizním show inspirovaným Jackees.

Termíny koncertů:
24. ledna - Brno, Fléda
26. ledna - Praha, Palác Akropolis
28. ledna - Ostrava, Fabric

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů