Čtvrtek, 25. dubna 2024

SITA dekontaminovala další školu od azbestu

SITA dekontaminovala další školu od azbestu

SITA CZ předala po úspěšném sanačním projektu budovy Základní školy Hovorčovická v Praze 8. Krajská hygienická stanice potvrdila, že škola je definitivně bez nebezpečného azbestu. V Praze 8 již SITA CZ zbavila azbestu ZŠ Na Šutce a nyní se blíží dokončení sanačních prací v českobudějovických školách na sídlišti Máj.

Mgr. Rudolf Jaszay, garant sanačních projektů: "Lze předpokládat, že se další kontaminované budovy budou objevovat i nadále. Při rekonstrukcích se volí nejlevnější nabídka, neodborná manipulace s azbestovými materiály pak způsobí únik azbestových vláken do prostor budov a je nutné je za několikanásobek původní ceny rekonstrukce dekontaminovat."

Azbestové materiály se hojně používaly nejen ve školách, ale i v dalších veřejných budovách. Netýká se to jen obvodových plášťů, ale například také vzduchotechniky, podhledů apod. "Věřím, že aktuální dění přispěje k odpovědnějšímu přístupu všech zainteresovaných stran při rekonstrukcích staveb z azbestových materiálů, a to od projektanta přes stavební úřad a dodavatele prací až po inspekční orgány," uzavírá R. Jaszay.

ZDROJ:SITA CZ

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů