Pátek, 29. března 2024

Další omezení sortimentu shromažďovaných odpadů va sběrných střediscích v Brně

Další omezení sortimentu shromažďovaných odpadů va sběrných střediscích v Brně

S účinností od 7.února 2012 přechází sběrné středisko odpadů OKRUŽNÍ do režimu SHROMAŽĎOVACÍHO MÍSTA ODPADU (SMO) s omezením sortimentu přijímaného odpadu.

Od 7.2.2012 bude možné na SMO Okružní ukládat pouze odpady od občanů a sortiment odpadů bude omezen na komunální odpady (sk.20) , plastové obaly - PET lahve, nápojové kartony, hliníkové obaly (150102) a obaly obsahující nebezpečné látky (č.150110*- např. plechovky od barev, ředidel apod.) NEBUDOU PŘIJÍMÁNY STAVEBNÍ A DEMOLIČNÍ ODPADY. Bude zastaven příjem veškerých odpadů od právnických osob a fyzických osob podnikajících. Zpětný odběr elektrozařízení z domácností bude prováděn beze změn.

S účinností od 26.1.2012 přechází sběrné středisko odpadů HAPALOVA do režimu SHROMAŽĎOVACÍHO MÍSTA ODPADU (SMO) s omezením sortimentu přijímaného odpadu.

Od 26.1.2012 bude možné na SMO Hapalova ukládat pouze odpady od občanů a sortiment odpadů bude omezen na komunální odpady (sk.20) , plastové obaly - PET lahve, nápojové kartony, hliníkové obaly (150102) a obaly obsahující nebezpečné látky (č.150110*- např. plechovky od barev, ředidel apod.) NEBUDOU PŘIJÍMÁNY STAVEBNÍ A DEMOLIČNÍ ODPADY. Bude zastaven příjem veškerých odpadů od právnických osob a fyzických osob podnikajících. Zpětný odběr elektrozařízení z domácností bude prováděn beze změn.

ZDROJ: SAKO Brno, a.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů