Úterý, 23. dubna 2024

Známé osobnosti třídí odpad. Přidat se můžete i vy...!

Známé osobnosti třídí odpad. Přidat se můžete i vy...!

Co spojuje herečku Aňu Geislerovou, nezávislého umělce a rappera Vladimíra 518 a režisérku Helenu Třeštíkovou? Společně s dalšími profesionály ve svém oboru podpořili iniciativu "Samosebou třídím odpad!". Skupina známých osobností patří mezi 2/3 obyvatel, kteří v České republice třídí odpad. Nyní se ke třídění odpadů hlásí i veřejně prostřednictvím webové stránky samosebou.cz, kam se k této iniciativě může připojit každý. Mezi známými osobnosti jsou špičky ve svém oboru, například oblast módy zastupuje návrhářka Beata Rajská, ke třídění se hrdě hlásí Aňa Geislerová, Jiří Langmajer nebo Kryštof Hádek, hudební scénu zastupuje zpěvačka Tonya Graves z kapely Monkey Business nebo uznávaný rapper Vladimír 518. Iniciativu podporují nejenom osobnosti z oblasti umění. Další zajímavou osobností je mladá vědkyně, studentka Masarykovy univerzity v Brně, vítězka ceny Genus společnosti EKO-KOM Hana Sedláčková. Jaký mají známé tváře přístup ke třídění odpadů, se dozvíte na webu www.samosebou.cz.

Stát se třídičem a přidat svou fotografii do "GALERIE TŘÍDIČŮ" může nyní každý. Na www.samosebou.cz, či na Facebookových stránkách Má to smysl, třídím. Registrací do aplikace vyjádří účastník svůj kladný postoj ke třídění odpadů a jeho fotografie bude doplněna heslem "Má to smysl, třídím!". Ta bude posléze zveřejněna na webu www.samosebou.cz a na zdi jeho Facebooku. Zde lze nalézt i všechny další informace související s touto iniciativou.

I díky těmto fotografiím se o třídění odpadů a jeho významu dozvědí také další lidé a to je dobře, protože třídění má smysl!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů