Úterý, 23. dubna 2024

OZO Ostrava otevírá dveře

OZO Ostrava otevírá dveře

Společnost OZO Ostrava opět po dvou letech pořádá v sobotu ve svém areálu v Ostravě-Kunčicích Den otevřených dveří a zve občany ze své svozové oblasti, aby se přišli podívat, jak se zpracovává odpad, který vytřídí.

Den otevřených dveří společnosti OZO Ostrava se bude konat v sobotu 8. září 2012 od 9 do 17 hodin v areálu společnosti v Ostravě-Kunčicích ve Frýdecké ulici. Tato akce se koná po dvou letech a je na ni zvána široká veřejnost, aby se přišla podívat, jakým způsobem se nakládá s odpady, které vytřídí občané i firmy v Ostravě a dalších obcích ve svozové oblasti společnosti OZO Ostrava.

"Den otevřených dveří jsme naposledy pořádali v roce 2010. Tehdy naším areálem prošly bezmála čtyři tisíce návštěvníků, což bylo zhruba jednou tolik oproti návštěvnosti této akce v roce 2008. Také letos jsme pro návštěvníky připravili osvědčená lákadla, ale samozřejmě i nějaké novinky. K vidění bude například úplně nová linka na výrobu paliva, která zajistí energetické využití všech vytříděných spalitelných složek odpadu. Návštěvníci si také mohou projít celý areál - část sami, část s průvodcem. A jednu z jeho částí si projedou naším OZO vláčkem," vysvětluje mluvčí společnosti OZO Ostrava Vladimíra Karasová.

Protože k nejčastějším návštěvníkům této akce v minulosti patřily především rodiny s dětmi, chystá společnost opět spoustu soutěží zejména pro ty nejmenší - všechny přitom budou tematicky zaměřené na třídění odpadu. "Ty děti, které projeví snahu, šikovnost a vědomosti, odejdou domů s pěkným dárkem. Chybět nebudou ani oblíbení Ozíci a jejich kabaret plný písniček a poučení. Každý malý návštěvník si také může vyzkoušet, jaké to je být popelářem - může se nechat vyfotit na stupačce popelářského auta nebo zakoulet si popelnicí," říká Vladimíra Karasová a dodává: "Akce ale není určena jen pro děti. Nedávno jsme občanům rozdali tašky na třídění. Teď se mohou přijít přesvědčit, že odpad, který z nich vysypávají do barevných kontejnerů, nepřijde nazmar."

Z důvodu konání Dne otevřených dveří bude v sobotu 8. září 2012 uzavřen sběrný dvůr v Ostravě-Kunčicích ve Frýdecké ulici 680/444.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů