Čtvrtek, 18. dubna 2024

Falešní popeláři už nechodí jen o Vánocích, ale i v horkém létě

Falešní popeláři už nechodí jen o Vánocích, ale i v horkém létě

Na Ostravsku se pohybuje falešný popelář, který z důvěřivých lidí láká pod různými záminkami peníze. Jde o osobu s trestnou minulostí, která s odpadovou společností OZO Ostrava nemá nic společného. OZO Ostrava proto všem v kraji doporučuje, aby podvodníkovi nenaletěli.

Na základě opakovaných upozornění občanů společnost OZO Ostrava zjistila, že se po kraji pohybuje falešný popelář, který se vydává za zaměstnance této společnosti, a z důvěřivých obyvatel láká peníze. "Naposledy se pohyboval zhruba před 14 dny po městě Studénce, kde navštěvoval dům od domu a s vymyšlenou historkou se posléze dožadoval dobrovolného příspěvku na údajný odchod do důchodu, kdy by tento příspěvek použil na rozlučkovou akci pro své kolegy a kamarády," říká k poslednímu zjištěnému případu mluvčí společnosti OZO Ostrava Vladimíra Karasová.

Pracovníkům společnosti OZO Ostrava z provozovny ve Studénce se podařilo ve spolupráci s Městskou policií Studénka podvodníka vyhledat. Byla provedena jeho kontrola, při níž bylo zjištěno, že jde o osobu s trestnou minulostí. "Jednalo se o staršího muže, který už byl policií za podobný přestupek v minulosti vyšetřován. Městští strážníci proto onoho muže z města vykázali," vysvětluje Vladimíra Karasová s tím, že se podobné věci děly už na přelomu měsíců června a července v okrajových částech Ostravy, což dosvědčuje několik telefonátů na bezplatnou linku společnosti OZO Ostrava. I tady se přitom podle popisu zřejmě jednalo o stejnou osobu. "Naše společnost se jednoznačně od tohoto či jiných podobných podvodníků, kteří pod nejrůznějšími záminkami lákají z důvěřivých lidí peníze, distancuje. Naši pracovníci nemají nic takového zapotřebí. Záleží tedy na každém, jestli podvodníkovi nějaké peníze dá, nebo ne," dodala na závěr Vladimíra Karasová.


Další informace:
Vladimíra Karasová
tisková mluvčí
OZO Ostrava, s.r.o.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů