Čtvrtek, 18. dubna 2024

Cheb: Někdo chtěl ušetřit za recyklaci pneumatik

Opět jedna ukázka ekologického zvěrstva. Zatím neznámý pachatel uložil u rybníka nedaleko Chebu cca 200 pneumatik. V případě dopadení mu však hrozí tučná pokuta.

Cheb: Někdo chtěl ušetřit za recyklaci pneumatik

Přijel se podívat k rybníkům na labutě. Jeho výlet se ale zvrtl v něco úplně jiného, než čekal. Pan Švehla z Františkových Lázní objevil v malém lesíku mezi obcemi Potočiště a Chvoječná černou skládku použitých pneumatik, které byly roztahané po celém místě nálezu.

Podle názoru pana Švehly je na místo někdo odvezl, aby nemusel platit za jejich recyklaci. "Nejhorší ze všeho ale je, že si toho lidi, kteří v okolí černé skládky bydlí, museli všimnout. Zkrátka to prostě nejde přehlédnout, protože se jedná o jasně viditelné místo a pneumatik je tam zhruba ke dvěma stovkám. Pan Švehla již podal hlášení příslušným orgánům.

Černá skládka nenechá v klidu ani Marii Dvořákovou z Chebu, která je v místních lesích také jako doma. Podle ní je situace kolem skládky neúnosná. "Kolem místa, kde se černá skládka nachází, žije mnoho živočichů a rostlin. Nechápu neohleduplnost lidí v dnešní době a byla bych ráda, kdyby se začali chovat ku prospěchu přírody," dodala.

Město Cheb celou situaci řeší.

Pro mapování černých skládek a urychlené zobrazení na digitální mapě vč. zjištění vlastníka je možno využít portálu www.ZmapujTo.cz.

ZDROJ: Chebský deník, kráceno, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů