Pátek, 19. dubna 2024

Testujeme tři nádobové vodní filtry

Domácí nádobové vodní filtrace ocení hlavně vyznavači zdravé výživy.
Testujeme tři nádobové vodní filtry

Hodí se nejen tam, kde mají domy například starší rezavé vodní trubky, ale ve také v domácnostech, kde rádi pijí čerstvou, zdravou, minerály obohacenou vodu. Která je nejlepší?

 

Stefani design 6 litrů – Cena: 3263 Kč

Klikněte pro větší obrázek!Vodní filtrace z dílny léta zavedeného výrobce těchto spotřebičů, patří mezi ty uživatelsky nejatraktivnější kusy. K dostání jsou v menším šestilitrovém a větším osmilitrovém provedení. Jsou vybaveny speciálními filtry, a celý spotřebič je vyráběn ručně. Filtrace se skládá ze dvou částí, které do sebe volně zapadají. Kryt je tvořen kvalitně zpracovaným potravinářským plastem. Přefiltrovat litr vody tímto přístrojem vyjde asi na 0, 35 Kč, pokud budeme počítat s náklady na výměnu filtru po každém půl roce. Nový filtr přijde na 250 Kč, přesto je úspora oproti nákupu balených vod značná. Filtrace váží bez obsahu 9 kilogramů, vysoká je 53 cm a průměr má 30 cm. Bezesporu největší výhodou tohoto typu je kvalita připravené vody. Voda z něj čerpaná je čerstvá, zbavená nepříjemných pachů a pachutí, které může získat cestou do kuchyně. Tato filtrace garantuje téměř stoprocentní ochranu před škodlivými látkami, jako jsou bakterie, améby nebo chlór, železo, měď a olovo.

Plusy: Unikátní a velice oblíbený systém filtrace vody, vysoká kvalita, zajímavý design.

Mínusy: Oproti ostatním typům až trojnásobná pořizovací cena.

Diona – Cena: 790 Kč

Klikněte pro větší obrázek!Nádobová vodní filtrace Diona je jedním z nejprodávanějších produktů tohoto druhu. Jedná se o velice snadný, ale zároveň efektivní a velice finančně výhodný způsob, jak filtrovat vodu z vodovodu. Tento typ je rovněž schopen zlikvidovat bezpečně škodlivé složky vody při současném zachování jejího minerálního složení. Proces filtrace jednoho litru vody zabere zhruba 6 minut. Systém je velmi podobný klasickému překapávači kávy – voda se nalije do horní plastové nádoby a nechá protéci filtrem do nádoby skleněné. Tento typ tak zvládne při své 23centimetrové výšce naráz přefiltrovat jeden litr vody. Plusem filtrů obsažených v tomto typu je schopnost redukce chlóru na běžný chlorid sodný. Voda zbavená chlorové složky je vhodná při přípravě alkoholických i nealkoholických koktejlů, změna je patrná i při vaření z takto přečištěné vody, a to jak teplých nápojů, tak i třeba zeleniny. Aktivní uhlí obsažené ve filtru zbaví vodu nejen nepříjemné pachuti chlóru, ale i dalších nežádoucích příměsí.

Plusy: Menší kompaktnější provedení vhodné i na cesty, velice kvalitní filtr s obsahem aktivního uhlí.

Mínusy: Naráz zvládne přefiltrovat jeden litr vody, což může být pro větší rodinu i vaření nedostatečné.

Kenwood WF990 – Cena: 1170 Kč

Klikněte pro větší obrázek!Poslední testovaná nádobová filtrace vody pochází z dílny firmy Kenwood. Představuje designově velice atraktivní variantu – má tvar vhodný přímo k vložení do ledničky a pěkné stříbro-transparentní provedení. Filtrace je schopna redukovat přítomnost nežádoucích látek ve vodě stáčené z kohoutku, jako je chlór, vodní kámen a těžké kovy, zároveň ale dbá na zachování minerálů přirozeně se ve vodě vyskytujících, jako je hořčík a vápník. I z tohoto typu je přefiltrovaná voda úplně čirá bez známek chlóru a s výbornou chutí. Dalším plusem tohoto typu je ukazatel životnosti náplně, o níž se tak, na rozdíl od ostatních testovaných výrobků, nemusí uživatel starat, výhodou je i odklápěcí víko filtrace. Objem tohoto typu činí dostatečných 1,8 litru vody.

Plusy: Atraktivní design a tvar, ukazatel životnosti náplně

Mínusy: Funkčnost je vzhledem k ceně naprosto dostačující.

Text: Zuzana Veselá

http://www.kuchyne.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů