Čtvrtek, 28. března 2024

Služba SMS InfoKanál rozšiřuje svůj záběr v Chrudimi, občané města budou díky spolupráci s Vodárenskou společností Chrudim informováni také o haváriích vody

Služba SMS InfoKanál rozšiřuje svůj záběr v Chrudimi, občané města budou díky spolupráci s Vodárenskou společností Chrudim informováni také o haváriích vody

Město Chrudim ve spolupráci s Vodárenskou společností Chrudim a. s. a Technickými službami Chrudim 2000 s. r. o. rozšířilo službu informování obyvatel města pomocí SMS.

Občané mají nyní možnost dostávat včasné informace například o plánovaných odstávkách vody a vzniklých haváriích, uzavírkách při blokovém čištění ulic nebo uzavírkách a dopravních omezeních při větších rekonstrukcích ulic.

"Díky SMS můžeme informovat obyvatele Chrudimi efektivněji, a předejít tak komplikacím, které například díky uzavírkám a blokovému čištění mohou vyvstat. Také pro případ náhlého ohrožení všech obyvatel města máme v rukou nástroj, kterým můžeme rychle a efektivně informovat naše obyvatele," říká starosta města Mgr. Jan Čechlovský.

"Naším cílem je zajistit včasné informace našim odběratelům, a v co největší míře tak zamezit možným komplikacím. V SMS vidíme jednoduchý nástroj, jak tohoto cíle dosáhnout," dodává generální ředitel Vodárenské společnosti Chrudim, a. s. Ing. Roman Pešek.

Město Chrudim již v roce 2007 zavedlo pro občany žijící v oblastech ohrožených záplavami na sídlišti Na Šancích a v oblasti okolo řeky Chrudimky systém varovných SMS. Obyvatelé těchto oblastí v případě ohrožení obdrží přímo na mobil varovnou SMS zprávu.
Město Chrudim se nyní ve spolupráci s Vodárenskou společností Chrudim, a.s. a Technickými službami Chrudim 2000 s.r.o., rozhodlo zkvalitnit život ve městě rozšířením této služby o informování obyvatel celého města.

"SMS InfoKanál pomáhá v běžných situacích, které všichni známe. Jsme naštvaní, když nemůžeme zaparkovat, protože jsme nevěděli o blokovém čištění, zmeškáme důležitou schůzku, protože na výjezdu z města je uzavírka, ženeme se pro balenou vodu v případě havárie - zbytečně, když po návratu voda teče," říká Jana Mertová, výkonná ředitelka společnosti INFOKANÁL s.r.o.

"Starostové a krizová řízení jsou díky naší službě připravení na nenadálou situaci, kdy je nutno rychle informovat všechny obyvatele. Každým dnem odchází ve městech a obcích, kde SMS InfoKanál provozujeme, několik zpráv o nenadálých situacích," dodává Jana Mertová.

Důležité informace si občané Chrudimi zajistí zaregistrováním - zasláním jedné registrační SMS ve tvaru IK CHRUDIM REG JMENO PRIJMENI CHRUDIM NAZEV ULICE na číslo služby SMS InfoKanálu města Chrudim: 469 657 111. Zpráva je zpoplatněna dle tarifu operátora, služba je pro obyvatele města zcela zdarma. Veškeré náklady hradí město a spolupracující obchodní společnosti.

Mezi města a obce, které službu SMS InfoKanál využívají, patří například Praha 6, Ústí nad Labem, Opava, Chrudim, Benešov nad Ploučnicí, Kbely, Moravské Budějovice, Mohelnice, Brno-Útěchov, Dačice, České Velenice, Lipník nad Bečvou, Týn nad Vltavou a mnohá další města a obce České republiky.

Služba umožňuje obyvatele obcí a měst informovat nejen o událostech nejrůznějšího druhu, jako jsou odstávky plynu nebo kanalizace, ale také komunikovat události spadající pod krizovou komunikaci. SMS InfoKanál může také sloužit jako ideální nástroj pro místní ankety k aktuálním tématům, soutěžím či jiným akcím za účelem většího zapojení občanů do života obce nebo dokonce i jako podatelna návrhů a podnětů.

O zkušenostech se službou SMS InfoKanál nejlépe informují pravidelné workshopy, které provozovatel služby pořádá v jednotlivých městech.

Společnost INFOKANÁL plánuje tuto úspěšnou službu v roce 2009 nabídnout městům a obcím na Slovensku a do budoucna i v dalších zemích.

Kontakt pro média:
Jana Mertová
Telefon: 739 009 044
E-mail: mertova@infokanal.cz

Adresa:
INFOKANÁL, s. r. o.
V Tůních 1770/10
120 00 Praha 2
www.infokanal.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů