Pátek, 19. dubna 2024

Projekt Vodní kapky na obnovu studní v Kongu podpoří peníze z jižních Čech

Projekt Vodní kapky na obnovu studní v Kongu podpoří peníze z jižních Čech

Projekt Vodní kapky na obnovu studní v Kongu podpoří téměř 300 tisíc korun z jižních Čech. Do Afriky půjde jeden halíř z každého prodaného kubíku vody v regionu.

Částku 293 062 korun věnuje společnost Energie AG Bohemia Diecézní charitě České Budějovice. Šek s touto částkou ve středu na krajském úřadě Jihočeského kraje podepsaly ředitelka Diecézní charity Michaela Čermáková a patronka projektu, náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská (ČSSD). "Solidarita, o které tak často mluvíme, se promítla do gesta. My žijeme v blahobytu a nemáme představu, co to je chudoba nebo nedostatek základní potřeby, kterou je voda," uvedla náměstkyně.

K původně rakouskému projektu Vodní kapky se letos v březnu ve světový den vody připojila také česká strana. "Přispíváme jedním halířem z každého prodaného kubíku v našich vodárenských společnostech. Ale tento halíř dáváme z našeho čistého zisku, spotřebitelům se nezvyšuje ani stočné či vodné," řekl Bílý. Dodal, že za zmiňovaných téměř 300 tisíc korun lze opravit tři studně pro 10 až 15 tisíc obyvatel, nebo vybudovat studnu novou, či pořídit tři nová čerpadla.

V roce 2010 by se podle informací organizátorů měly Vodní kapky rozrůst o fotografickou putovní výstavu a veřejnou sbírku.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů