Čtvrtek, 28. března 2024

Středočeské restaurace nabízejí kohoutkovou

Středočeské restaurace nabízejí kohoutkovou

Již dvacet restaurací a kaváren na Příbramsku a Říčansku využilo kampaň vodohospodářů z 1. SčV, a. s. na podporu kohoutkové vody a svým hostům nyní vedle minerálky nabízí i vodu z vodovodu. Vybrané restaurace prošly důkladným rozborem vody a veřejnost je pozná podle informačních samolepek. Jejich seznam je k dispozici i na internetu.

"Touto kampaní bychom chtěli podpořit používání kohoutkové vody v restauracích. Každoročně provádíme průzkumy a například v loňském roce osmaosmdesát procent oslovených zákazníků uvedlo, že upřednostňuje pití vody z kohoutku. Na Příbramsku a Říčansku se již do projektu zapojilo dvacet restauračních zařízení," uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí společnosti 1.SčV, a. s.

Restaurace a kavárny, které se do kampaně zapojí, obdrží kromě originálních karaf také informační samolepku, kterou si pak vyvěsí na viditelné místo. Samolepka zákazníky upozorní na to, že mohou bez problémů požádat o vodu z kohoutku. "Všem přihlášeným restauracím provádíme navíc bezplatný rozbor vody. Host tak může kdykoli požádat obsluhu o předložení certifikátu, který dokládá, že zařízení nabízí vodu nezávadnou," sdělila Blaszczyková. Všechny zapojené restaurace a kavárny jsou navíc registrovány na speciálních webových stránkách www.kohoutkova.cz. Na nich si může každý občan vyhledat "kohoutkovou" restauraci ve svém regionu. Zároveň se zde dozví spoustu užitečných informací o podávání vody z kohoutku, o její výrobě i kvalitě.

Restaurace, které mají zájem se do projektu také zapojit, se mohou přihlásit prostřednictvím webové stránky www.kohoutkova.cz nebo zaslat své kontaktní údaje na e-mail: asistentka@1scv.cz.

Voda z kohoutku je kvalitní

Voda z veřejného vodovodu patří mezi nejkontrolovanější potraviny. Její kvalita odpovídá přísným parametrům stanoveným vyhláškou ministerstva zdravotnictví č. 252/2004 Sb. a je kontrolována jak v úpravnách vody, tak ve vodovodní síti a v domácnostech. Kromě akreditovaných laboratoří, které sledují na sto ukazatelů kvality, provádějí supervizi kontroly i hygienické stanice. Kvalita vody z kohoutku se v České republice v posledních letech velmi zlepšila a odpovídá vyspělým evropským státům.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů