Čtvrtek, 28. března 2024

Ministr Miko chce brzy znát jméno svého nástupce; doufá v Dusíka

Ministr Miko chce brzy znát jméno svého nástupce; doufá v Dusíka

Ministr životního prostředí Ladislav Miko předpokládá, že jméno svého nástupce ve funkci se z úst premiéra Jana Fischera dozví dnes, či v nejbližších dnech. Řekl to dnes ČTK s tím, že platí jeho už dříve oznámený odchod z vlády k počátku prosince. Miko přitom doufá, že jej ve vládní sestavě nahradí jeho náměstek Jan Dusík.

Ten ale podle některých informací vadí premiérovi Janu Fischerovi, neboť je příliš úzce spjat se Stranou zelených, vedl například její kandidátku v posledních volbách do Evropského parlamentu.

"Potřebuji, aby mi to řekl a potvrdil pan premiér," přiblížil dnes Miko situaci, ve které se hledání nového ministra životního prostředí nachází.

Miko vede od roku 2005 Ředitelství ochrany přírodních zdrojů Evropské komise. Jeho nadřízení v Bruselu souhlasili s uvolněním na potřebnou dobu - dostal půlroční dovolenou.

Po zrušení říjnových mimořádných sněmovních voleb se spekulovalo v souvislosti s prodloužením mandátu vlády o několika ministrech, kteří by kabinet měli opustit. Fischer nakonec žádné změny neudělal. Zdůraznil ale tehdy, že odchod Mika je dlouhodobě dopředu domluvenou záležitostí.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů