Čtvrtek, 28. března 2024

Šebesta s Prunéřovem otálí, chce o něm více informací

Šebesta s Prunéřovem otálí, chce o něm více informací

Nově jmenovaný šéf ministerstva životního prostředí Jakub Šebesta (za ČSSD), jenž nahradil "zeleného" Jana Dusíka, vzkazuje: Rozhodnutí o Prunéřovu ode mě zatím neuslyšíte. Prý se na ministerstvu teprve zabydluje a chce si nastudovat veškeré materiály. "Nebudu zatím nic předjímat. Nejsem se záležitostí seznámen. Musím to nejprve konzultovat s odborníky. S největší pravděpodobností tedy rozhodnutí o Prunéřovu tento týden ještě nepadne," vzkázal včera Šebesta s pomocí SMS-zprávy.

Nyní řídí ministerstva dvě: kromě resortu životního prostředí je také šéfem ministerstva zemědělství. A tak to zůstane až do voleb.

Premiér Jan Fischer včera ujistil, že na Šebestu nebude nijak naléhat a že nechá na něm, až sám s rozhodnutím přijde. Otázkou ovšem je, jestli Šebesta vůbec o Prunéřovu rozhodovat bude. Kdyby totiž materiály studoval ještě dva měsíce, Prunéřov převezme nový ministr vzešlý z voleb. "Není pravda, že by premiér tlačil na to, rozhodnout o Prunéřovu ještě do voleb," řekl HN mluvčí vlády Roman Prorok. Šebesta se podle Fischera ujímá úřadu na krátkou dobu, kdy se nečekají "fatální rozhodnutí".

AUTOR: Zuzana Keményová
AUTOR: Martin Mařík
AUTOR-WEB: www.ihned.cz

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů