Sobota, 20. dubna 2024

Novým ministrem životního prostředí je Tomáš Chalupa

Prezident republiky Václav Klaus dnes jmenoval do čela Ministerstva životního prostředí Tomáše Chalupu (ODS). V čele resortu střídá Pavla Drobila (ODS), který na funkci rezignoval 15. prosince 2010.

Novým ministrem životního prostředí je Tomáš Chalupa

Do úřadu uvedl nového ministra životního prostředí premiér Petr Nečas. "Je to velice kvalitní politik, má velké zkušenosti z veřejné správy. Proto padla moje volba právě na pana Chalupu," řekl Nečas.

Sám Tomáš Chalupa se chce podle svých slov na MŽP co nejdříve seznámit se situací ve Státním fondu životního prostředí. Zdůraznil taky svou ochotu naslouchat jiným. Cílem správy rezortu je podle něj nedogmatický přístup. "Jedna ideologie zvítězit musí, a to ideologie zdravého rozumu." Za své priority dál označil ochranu ovzduší, protipovodňovou ochranu a Národní park Šumava.

Tomáš Chalupa se narodil 3. července 1974 v Praze 6. Studoval tři fakulty Univerzity Karlovy - žurnalistiku na Fakultě sociální věd, na Filozofické fakultě historii a politologii a na Právnické fakultě právo. Od roku 1992 je členem Občanské demokratické strany, od r. 2002 starostou Městské části Praha 6. Ve volbách roku 2010 byl zvolen do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Mgr. Michaela Jendeková
tisková mluvčí, vedoucí tiskového oddělení

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů