Čtvrtek, 28. března 2024

Ústí nad Labem buduje ochranu před povodní

Ústí nad Labem buduje ochranu před povodní

Ústí nad Labem - Na Střekovském nábřeží v Ústí nad Labem začali stavět protipovodňovou hráz. Město navíc zakoupí mobilní stěny, které jsou schopné ochránit až před dvacetiletou povodní.

Velká voda vyhnala obyvatele Střekovského nábřeží z domovů již několikrát, naposledy před dvěma roky. Nyní jejich domy bude chránit val, který za 80 milionů korun postaví Povodí Labe, hráz by měla být hotova v září. Povodí Labe přiznává, že město je v současné době před velkou vodou téměř bezbranné. Podle generálního ředitele Povodí Labe Tomáše Vaňka je na tom město Ústí z největších měst nejhůř.

Město navíc koupí mobilní stěny, které nábřeží spolu s valem ochrání až před dvacetiletou povodní. Val měl být hotový už na sklonku loňského roku, jenže stavba nemohla začít bez toho, aby Povodí Labe vědělo, kdo dodá mobilní stěny. Antimonopolní úřad totiž rozhodl, že loňské výběrové řízení na jejich dodání bylo v rozporu se zákonem. Město proto vypsalo řízení nové.

Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů