Čtvrtek, 28. března 2024

Nový ředitel Národního parku Šumava

Nový ředitel Národního parku Šumava

Šumavský národní park bude od 1. ledna 2004 řídit Alois Pavlíčko, který ve funkci nahradí dosavadního ředitele Ivana Žlábka. Na základě výběrového řízení [1]  o tom rozhodl ministr životního prostředí Libor Ambrozek. Se svým rozhodnutím dnes také seznámil zástupce Rady národního parku.

„Šumava změnu potřebovala. Nový ředitel pochází z regionu a věřím, že zlepší komunikaci parku s obcemi i odbornou veřejností včetně ekologických organizací. Soustředit by se měl také na novou strategii péče o šumavský národní park, která musí respektovat mezinárodní standardy v ochraně přírody i místní podmínky,“ komentoval výběr ministr životního prostředí Libor Ambrozek.

Ing. Alois Pavlíčko, PhD. (42) vystudoval na Zemědělské fakultě v Českých Budějovicích dva obory – fytotechnický a ochranu a tvorbu životního prostředí. Na téže fakultě absolvoval doktorské studium oboru aplikovaná a krajinná ekologie. V letech 1982-2001 pracoval na referátu životního prostředí okresního úřadu v Prachaticích, od roku 2001 do současnosti byl zmocněncem ministra pro soustavu Natura 2000. Je členem Společnosti pro ochranu motýlů a koordinoval projekt Atlas Rhopalocer 2000. Podílí se na projektu Květena Šumavy.

Poznámky:

[1] Do výběrového řízení na ředitele Národního parku Šumava se přihlásilo 13 uchazečů. Výběrová komise byla složena ze zástupců Ministerstva životního prostředí, obou hejtmanů, šumavských obcí, Rady národního parku a ekologických organizací. Doporučila ministrovi, aby ředitelem parku jmenoval Aloise Pavlíčka. Na druhém místě skončil Pavel Hubený, vedoucí Správy CHKO Šumava.

Zdroj: MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů