Pátek, 29. března 2024

Nejvíc peněz na krajinotvorné programy

Nejvíc peněz na krajinotvorné programy

Ministerstvo životního prostředí bude v roce 2004 disponovat částkou více než čtyři miliardy korun, což je o něco více než v letošním roce i letech minulých. Prioritou jsou podle ministerstva především investice do zlepšování přírodního prostředí v rámci krajinotvorných programů.

Ministerstvo na ně vynaložit 810 milionů korun, z toho půjde kolem 500 mil. na revitalizaci říčních systémů a dokončení rozestavěných drobných vodohospodářských děl.

Na další stavby ve prospěch krajiny vydá resort zhruba 199 milionů korun. Český hydrometeorologický úřad dostane 250 mil. korun na modernizaci předpovědní a výstražné služby. Tyto výdaje zřejmě navazují na dvě velké povodně, které naše území postihly v minulých letech.

Z celkové částky dostanou celkem 100 milionů správy chráněných oblastí. Se stejnou částkou se počítá na programy spolufinancované Evropskou unií. Do podpory výzkumu a vývoje ministerstvo dá půl miliardy korun.

Do rozvoje své komunikační infrastruktury investuje 200 milionů. Na platy a provoz svých příspěvkových organizací, tedy výzkumných ústavů, správ parků a podobně, počítá resort se zhruba 1,6 miliardy korun.

Nevládní neziskové organizace specializující se na ekologii mohou příští rok od ministerstva počítat s 20 miliony korun na podporu svých aktivit.

ZDROJ: ODPADY

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů