Čtvrtek, 25. dubna 2024

Mikroregion Křivoklát je připraven na turisty

Mikroregion Křivoklát je připraven na turisty
Křivoklátsko - V rámci Programu péče o krajinu bylo ve třinácti obcích Křivoklátska rozmístěno celkem 26 velkoplošných turistických map s informacemi o kraji i o obci, ve které se turista právě nachází. Jedná se o Lány, Zbečno, Velkou Bukovou, Křivoklát, Roztoky, Branov, Městečko, Pustověty, Nezabudice, Karlovu Ves, Račice, Sýkořici a Nový Dům.

\"Program péče o krajinu zajišťuje v našem mikroregionu správa CHKO Křivoklátsko. Ta požádala ministerstvo životního prostředí o dotaci. My jsem pak na základě smlouvy se Správou CHKO spolupracovali na zajištění výroby a rozmístění požadovaných tabulí,\"

řekl předseda sdružení obcí Mikroregionu Křivoklát Josef Bumba. Všechny tyto mapy obsahují podrobnou orientační mapu s měřítkem 1:40 000 s vyznačením pěších stezek a cyklotras. Po jejich obvodu jsou textové a obrazové informace o dalších obcích křivoklátského mikroregionu. Nalezneme zde údaje o zdejší historii a přírodních zajímavostech vesnic a jejich nejbližšího okolí.

\"Na tvorbě textů a fotografií se spolupodíleli přední odborníci a znalci mikroregionu. Chceme, aby u nás turisté netápali a po krátkém pohledu na orientační tabuli věděli, co je kde zajímavého k vidění. Pak už bude jen na nich, kterým směrem se vydají,\"

doplnila starostka Křivoklátu Pavla Hůlová. Nové velkoplošné mapy stály 240 tisíc korun a každá z nich je opatřena UV filtrem a také fólií proti dešti a sněhu.

\"Neměly by na prud kém slunci vyšisovat, ani by neměly být poškozeny lijáky nebo sněhovou vánicí. A tak je jejich jediným nepřítelem člověk. Doufám, že se novým tabulím vandalové pokud možno vyhnou,\"

uzavřel Josef Bumba.
Zdroj:Rakovnický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů