Pátek, 19. dubna 2024

Hosté pohovoří o ochraně přírody

Hosté pohovoří o ochraně přírody
Police nad Metují - \"Spolupráce s občany při ochraně přírody, interpretace a ochrana přírody\" je název zítřejší přednášky, která se uskuteční v době od 9 do 12 hodin v budově CHKO Broumovsko v Ledhujské ulici.
Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne národních parků a chráněných území. Se svými příspěvky vystoupí Liz Hughes a Charlie Falzon z Mezinárodního centra pro chráněné oblasti (ICPL) v Walesu ve Velké Británii. Centrum ICPL se zabývá ochranou přírody a péčí o krajinu ve všech částech světa a klade důraz na sdílenou ochranu přírody a péči o krajinu ve spolupráci s místními obyvateli a vlastníky pozemků.
Liz Hughes je ředitelkou ICPL. Zítra bude povídat na téma \"Ochrana přírody založená na spolupráci s místním obyvatelstvem\".
Charlie Falzon přednáší na univerzitě ve Walesu interpretaci místního dědictví, posuzování vlivů staveb na životní prostředí a legislativu EU v životním prostředí. Jeho přednáška nese název \"Interpretace přírodního dědictví a využití umění v interpretaci\".
Setkání bude zajímavé zejména pro ty, kteří se zabývají správou věcí veřejných v chráněných územích, dále ochranou přírody, péčí o krajinu, obnovou venkova, komunální politikou, zapojováním veřejnosti, environmentální výchovou a využitím umění pro osvětové účely.
Akce aktuálně souvisí s projektem výstavby netradiční naučné stezky \"Interpretace přírodního a kulturního dědictví Adršpašských skal\", který byl zahájem vloni.
Přednáška zahraničních odborníků se koná jako výměnná za studijní cestu nynější starostky Broumova Libuše Růčkové, vedoucího Správy CHKO Broumovsko Jana Piňose a dalších hostů celkem ze tří CHKO do Velké Británie v roce 2002.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů