Pátek, 29. března 2024

Skleněná archa se stěhuje

Skleněná archa se stěhuje
VIMPERK - Skleněná archa, která je výsledkem přeshraničního projektu spojujícího českou i německou část Šumavy, se dnes stěhuje z Dobré Vody u Hartmanic na Březník, kde bude slavnostně odhalena v 11.55 hodin a zůstane zde až do 27. srpna.
\"Termín odhalení, tedy za pět minut dvanáct, je symbolem stavu přírody ve světě ovládaném člověkem, jeho konzumem a zvyšováním blahobytu,\" uvedl mluvčí Správy Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava a poznamenal, že součástí akce bude ve 13 hodin otevření nové galerie Archa přírody v bývalé hospodářské části známé březnické hájenky.
Téměř třítunová archa, symbolizující společnou přírodu a kulturu této oblasti, je modelem lodi z čirého skla, bezmála pět metrů dlouhá a zhruba půl druhého metru široká. Vystavena bude vždy po několik týdnů, nebo měsíců, na horských vrcholcích a v obcích regionů národních parků na obou stranách hranice. Letos už byla k vidění právě v Dobré Vodě u Hartmanic, nyní bude na Březníku, následně na Poledníku a v Prachaticích. V roce 2005 se pak vrátí na bavorskou stranu a na úplný závěr akce se přesune do Železné Rudy.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů