Čtvrtek, 28. března 2024

Medové království na Vánočních trzích!

Po oba dny bude v prodeji velké množství výrobků z medového pečiva, vosku, med i staročeská medovina, odznaky, receptury apod.
Medové království na Vánočních trzích!

11. a 12. prosince 2004 proběhne na výstavišti v Brně-Pisárkách, pavilon E (I. poschodí) vždy od 10 do 19 hodin v rámci každoročně pořádaných prodejních Vánočních trhů výstava ke 150. výročí organizovaného včelařství na Moravě a ve Slezsku.

Výstava přinese historický přehled vývoje moravského včelařství za toto období a její nedílnou součástí bude kromě pestré nabídky včelařských zařízení a pomůcek mnoha osvědčených výrobců a zlepšovatelů také přehlídka včelích produktů a zpracovaných farmaceutických výrobků. Nebude chybět ani tradiční přehlídka medového pečiva.

Výstavu doprovodí bohatý osvětový program, v rámci kterého návštěvníci vyslechnou přednášku shrnující poznatky o vzniku, historii a vývoji včelařství a včelařského školství. Dále se naši přední včelařští odborníci a výzkumní pracovníci ve svých vystoupeních zaměří na aktuální témata – chov matek, racionalizace a moderní metody včelaření, včelí produkty ve výživě a ve vztahu ke zdraví člověka. Všichni zájemci – z řad včelařů i laické veřejnosti - budou mít rovněž možnost diskutovat s odborníky i včelařskými praktiky o otázkách, které je v oblasti včelaření zajímají nebo se s nimi potýkají ve své praxi.

Po oba dny bude v prodeji velké množství výrobků z medového pečiva, vosku, med i staročeská medovina, odznaky, receptury apod.

Na výstavě bude možné zakoupit i Almanach vydaný u příležitosti oslav 150. výročí s články jak o historii včelařství tak i nejaktuálnějších výsledcích výzkumu i poznatcích včelařů z praxe.

U příležitosti tohoto velkého včelařského svátku nejen Vás včelaře, ale i vaše příbuzné a známé rádi na výstavě uvítáme.

Okresní výbor Českého svazu včelařů Brno-město

Další informace získáte na http://vcelar.ais.cz/, ovcsvbrno@centrum.cz, baredita@tiscali.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů