Pátek, 19. dubna 2024

Adresy záchranných stanic lze nyní nalézt v brožuře

Adresy záchranných stanic lze nyní nalézt v brožuře
Novou brožuru o záchranných stanicích pro handicapované živočichy z volné přírody v Libereckém kraji mají pro zájemce k dispozici v Domě dětí a mládeže Vikýř. Na sestavení adresáře se kromě jiných podílely i organizace, jako třeba Český svaz ochránců přírody, Česká speleologická společnost, ZO ČSOP, finančně se pak podílel resort životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje.
Brožura je určena široké veřejnosti. Kromě podrobného adresáře všech záchranných stanic v kraji přitom nabízí i rady a zásady, jak pomoci postiženým zvířatům nejlépe. Konkrétně se v brožuře prezentuje pět zařízení. Stanice pro handicapované živočichy v Libštátě - ZO ČSOP Křižánky, která pomáhá všem druhům volně žijících zvířat, dále Hanička - záchranná a chovná stanice veverky obecné, a Archa - záchytná stanice při SVČ DDM Vikýř Jablonec nad Nisou. Ta je určena pro menší druhy zvířat, včetně exotických. Další stanicí je pak ZO ČSOP Liberec, jež pomáhá ježkům a Česká společnost pro ochranu netopýrů. Na všechna zmíněná zařízení zde nechybí přesné adresy a telefonní spojení - včetně jmen kontaktních osob. Všechny stanice přitom rády uvítají každého návštěvníka i člověka, který by jim chtěl nějakým způsobem pomoci.
Brožura zahrnuje také rady, kterými se řídit v případě, že najdete poraněné nebo jinak odvržené zvíře, jak se o něj případně sám postarat nebo kam živočicha dopravit.
Zdroj:Turnovský a semilský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů