Pátek, 29. března 2024

Noční výstřely v lesích odnáší divoká zvěř

Noční výstřely v lesích odnáší divoká zvěř

Dubičné - Další kus postřelené srnky, která navíc nosila mladé, našla vnoučata místostarosty nedaleko kopce Dubičák, na takzvaných Samotách. To jen potvrzuje fakt, že se kolem Dubičného objevuje čím dál tím více pytláků, pochopitelně s perfektním vybavením.

"To není první případ, že se tady střílí po nocích, jezdí nám po polích terénní auta. Je to skutečně zoufalá situace. Už jsme případ nahlásili na oddělení policie ve Vrbném. Zákon samozřejmě existuje, že když chytneme pytláka, tak může dostat až dva roky natvrdo. Jen ho při činu chytit, oni spíše jezdí v noci," uvedl včera starosta Miroslav Husa.

"Já sám jsem pronásledoval v půl druhé ráno auto, které jelo přes louky, přes pole a vyjelo až u Zvonárny. Máme štěstí, že zde bydlí dost ostražití občané, a za to jim musím poděkovat. Hlavně, že to sledují a že hned hlásí myslivcům," naznačil, jak by se dalo dalším pytlákům zamezit.

Právě kvůli takovýmto případům, které se objevují častěji už tři roky, místní myslivecký spolek posiluje hlídky v lesích a na polích. "Lidé jezdí po nocích s terénními auty po revíru a pořád nevíme, co s tím dělat. Třeba já jsem držel službu do pěti do rána, ale stejně nemůžete nic dělat. Dokud ho nechytnete za ruku, tak nic nezmůžete," doplnil Husu starosta honebního společenstva Ladislav Pikl.

"Dokonce i policie nám slíbila, že sem v noci bude jezdit častěji. Také my plánujeme noční hlídky. Toto je už opravdu hyenismus, zastřelit srnu, která má mladé," dodal Pikl.

Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů