Středa, 24. dubna 2024

"Letní škola metod studia chování živočichů" II. na Biologické fakultě JU

	"Letní škola metod studia chování živočichů" II. na Biologické fakultě JU

Od pondělí 29. 8. se na Biologické fakultě Jihočeské univerzity uskuteční letos již podruhé  „Letní škola behaviorálních metod - '05“ (Summer School in Behavioural Methods). Účastníci první akce tohoto typu pořádané na přelomu dubna a května t. r. (27. 4. - 3. 5.) byli seznamováni s moderními metodami sledování zvířat, s jejich chováním v přirozených i laboratorních podmínkách, s přípravou, realizací a hodnocením pokusů. Na první ročník úspěšné akce v dubnu přijeli na Jihočeskou univerzitu studenti z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, společně se studenty JU tehdy školou behaviorálních metod absolvovalo celkem 24 účastníků. Letos je zatím přihlášených deset účastníků, mezi nimiž jsou studenti i dalších vysokých škol. Organizátoři budou i nadále oslovovat potenciální účastníky z dalších univerzit, včetně zahraničních, s cílem založit tradici letních škol zoologie.

Letní škola behaviorálních metod - '05 - škola metod studia chování živočichů na Biologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích: Nabízíme možnost získat během krátké doby zkušenosti při sestavovaní, provádění a vyhodnocování experimentů, které bývají často užívány při studiu chování živočichů. * Zúčastnit se může každý, kdo má vážný zájem. Vítáni jsou především studenti biologie, ale i jiných programů a případně i studenti gymnázií. * Vedoucími jednotlivých úloh jsou zkušení zoologové i z jiných univerzit včetně zahraničních. Přístup je ale otevřený a přijímáme také další vedoucí s originálními metodami. * Univerzitní kampus nabízí veškeré potřebné zázemí –  ubytování, stravování, počítače, knihovnu a podobně. * Získaný grant nám letos umožňuje krýt zásadní náklady v místě konání školy – náklady na úlohy, ubytování a stravování.

Více informací naleznete na www.summerschool.wz.cz

Hlavní organizátor akce:
doc. RNDr. František Sedláček, CSc., Biologická fakulta JU a Ústav krajinné ekologie AV ČR, tel.: 387 772 258, 387 775 621, mob. 728 759 806.

U zrodu Letní školy behaviorálních metod stály následující myšlenky: Studentům nabídnout, mimo standardní studium, možnost seznámit se s metodami velmi atraktivní problematiky chování zvířat. * Zkvalitnit nabídku výuky - v rámci letní školy získat přední odborníky pro výuku i osobní kontakt s našimi studenty. * Prostřednictvím letní školy posílit kontakt pracoviště se zahraničím - navázat pracovní i osobní kontakty se zahraničními  pedagogy. * Získat studenty z jiných univerzit pro navázání pracovních i osobních kontaktů s našimi studenty a tím také porovnat úroveň našich studentů při společné práci. * U našich zaměstnanců zvýšit zkušenosti s pedagogickou činností se studenty z jiných univerzit. * Prezentovat rypoše jako perspektivní objekty  pro zoologický, etologický výzkum. * Založit tradici letních škol zoologie.

Hana Bumbová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů