Středa, 24. dubna 2024

Encyklopedie přírody 2.0

Encyklopedie přírody 2.0
Encyklopedie přírody od firmy Dorling Kindersley Multimedia patří sice mezi starší produkty, nicméně stále má co nabídnout. Tento program ze série "Vlastníma očima" je průvodcem přírodou a biologickými zákonitostmi, přičemž jeho obsah odpovídá osnovám základních škol.
Z hlavní obrazovky mohou studenti pomocí grafického menu zpracovaného jako přírodopisný kabinet zabrousit do mnoha různých témat. Mezi hlavní tematické okruhy patří například rostliny a houby, plazi, bezobratlí, obojživelníci, savci, ptáci nebo ryby. Pamatováno je i na ekologická témata, Zelenou knihu či podnebí. Další kapitoly jsou zařazeny do témat pravěký život či mikrosvět. Kromě toho si mohou studenti pomocí otočného globusu prohlížet i informace o fauně a floře seřazené podle lokalit.
Drtivá většina témat je popsána nejen textem (obvykle psaným i mluveným), ale také pomocí obrázků, krátkých videosekvencí a animací. Program obsahuje také kolem 850 fotografií. Databáze je poměrně obsáhlá, navíc jsou jednotlivá témata logicky propojena odkazy obsaženými přímo v textu. Ovládání pomocí pohybu kurzorem v různých grafických menu je intuitivní, i začínající uživatel by si na něj měl brzy zvyknout. Grafické zpracování je poplatné tomu, že program vznikl již před několika lety, nicméně pro výukové potřeby je dostačující. Uživatelé mohou testovat nabyté znalosti v klasickém kvizu, ale také ve variantě "Podívejte se zblízka", kdy žák musí z malého výřezu obrázku poznat, o jakého živočicha nebo rostlinu se jedná.
Program je plně lokalizovaný do českého jazyka, v Česku ho distribuuje firma BSP Multimedia. Cena produktu je 990 Kč.
Autor je šéfredaktorem časopisu GameStar

Systémové požadavky:
Windows 95/98/ME/2000/XP
CPU 133 MHz
32 MB RAM
rozlišení 640x480
CD mechanika
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů