Středa, 24. dubna 2024

Zelená pro Vinice

Zelená pro Vinice

Chcete si sami naplánovat park na Vašem sídlišti. Pokud ano, přijďte v sobotu 5.11. ve 13:00 do jidelny ZŠ na Vinicích, kde bude probíhat veřejná diskuse o podobě nových parcích, které mají podle  na tomto sídlišti vzniknout.

První park vznikne v prostoru za  Lochotínským  amfiteátrem. Dále povede podél zoologické zahrady a bude končit  až u obytné zóny Sylván. Tento park by měl navázat na historickou tradici tohoto prostoru, který fungoval ještě v první polovině minulého století jako výletní a vyhlídková zóna pro obyvatele celé Plzně.  Druhý park je plánován do nevyužívané lokality na Chmelnicích (viz obr.). I zde by mohla, navzdory blízkosti hlavní čtyřproudé komunikace, vzniknout zóna klidu, která bude sloužit všem obyvatelům sídliště Vinice.

V rámci akce "Zelená pro Vinice" jsou naplánována dvě setkání s veřejností. První setkání proběhne již v sobotu 5.11. od 13:00 v prostorách základní školy na Vinicích. Cílem tohoto setkání bude naplánovat budoucí podobu obou parků společně s architekty, kteří jsou za budoucí podobu parků zodpovědní. Během tohoto setkání vedle diskuse s architekty proběhne výtvarná soutěž soutěž pro děti "Můj vinický park snů" a divadelní představení souboru Ďivadlo s názvem Oráč a obři.

Cílem druhého setkání, které proběhne začátkem roku 2006, bude diskuse k architektonickému návrhu řešení podoby obou parků

Veřejnost se k budoucím parkům může vyjádřit také prostřednictvím ankety, která probíhá v současné době přímo na Vinicích. Anketu bude možné vyplnit i na internetových stránkách partnerů projektu www.cpkp.cz. Více informací o projektu Zelená pro Vinice můžete získat na telefoním čísle 377 329 558 a 777 793 725.

Projekt Zelená pro Vinice realizuje společně město Plzeň, Útvar koncepce a rozvoje města Plzně a občanské sdružení Centrum pro komunitní práci západní Čechy za finanční podpory  z projektu LHASA (iniciativa EU INTEREG IIIB CADSES). Více informací můžete získat na telefonním čísle 377 329 558 a 777 793 725, nebo na e-mailové adrese tomas.svoboda@cpkp.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů