Čtvrtek, 28. března 2024

Jak budou vypadat parky na Vinicích?

Jak budou vypadat parky na Vinicích?

Chcete ovlivnit budoucí podobu parků na Vinicích? Pokud ano, tak jste zváni 12.1.2006 do 7. základní školy na Vinicích (Brněnská ulice). Od 17:00 zde proběhne veřejná diskuse k návrhu budoucí podoby vinických parků. První park se plánuje do prostoru za  Lochotínským  amfiteátrem. Dále pak povede podél zoologické zahrady a bude končit  až u obytné zóny Sylván. Druhý park je plánován do nevyužívané lokality na Chmelnicích.

 

Lednová diskuse navazuje na veřejné plánování, které proběhlo v listopadu 2005.  V rámci tohoto setkání měli obyvatelé sidliště Vinice možnost společně s architekty plánovat, co si v nových parcích přejí. Kdo neměl příležitost se veřejného plánování zúčasnit, tak mohl vyplnit anketu, která byla k dispozici na webových stránkách www.cpkp.cz. Anketu mohli také obyvatelé Vinic vyplnit přímo na sídlišti, kde šetření také probíhalo.

 

Cílem lednového projednání je diskutovat již vytvořené architektonické návrhy budoucích parků. Na základě výstupů z diskuse pak budou vytvořeny konečné architektonické plány parků na Vinicích.

 

Projekt Zelená pro Vinice realizuje společně město Plzeň, Útvar koncepce a rozvoje města Plzně a občanské sdružení Centrum pro komunitní práci západní Čechy za finanční podpory  z projektu LHASA (iniciativa EU INTEREG IIIB CADSES). Více informací můžete získat na telefonním čísle 377 329 558 a 777 793 725, nebo na e-mailové adrese tomas.svoboda@cpkp.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů