Pátek, 19. dubna 2024

Kroužky Přírodovědné stanice Kamenáčky v Brně

Kroužky Přírodovědné stanice Kamenáčky v Brně
  Přírodovědná stanice Kamenáčky nabízí ve 2. pololetí školního roku 2005/2006 tyto zájmové kroužky pro děti a mládež od 6 do 18 let.

     DDM Kamenáčky v Brně nabízí ve 2. pololetí školního roku 2005/2006  tyto zájmové kroužky pro děti a mládež od 6 do 18 let:

      Chovatelé - 3.-6. třída, děti se dozví informace o řadě druhů zvířat, která jsou oblíbená v zájmových chovech-hlodavcích, plazech, obojživelnících i bezobratlých. Získají znalosti o jejich nárocích při chovu v zajetí a praktické dovednosti spojené s péčí o chovaná zvířata. Program je doplněn tematickými hrami a oborovou tvůrčí činností.        úterý 14,30-16 hodin

      přírodovědci - 3.- 6. třída, kroužek plný her a soutěží  s přírodovědnou tematikou, doplněný řadou výletů a výprav. pro děti, které rády soutěží, hrají si a dozvídají se zajímavosti o přírodě.                                                                                                  pondělí 14,30-16 hodin

     Malí přírodovědci - předškoláci-2.třída, zájmový kroužek pro nejmladší děti, poznávání  přírody hravou formou, tvorba z přírodních materiálů, hry a soutěže. Nevadí, že děti neumějí číst a psát. 
středa 13,30-14,30 hodin

      Teraristé mladší - od 4.třídy, pro děti a mládež s vyhraněným zájmem o terarijní zvířata - plazy ,obojživelníky, bezobratlé. Na odborné úrovni se seznámí s nároky jednotlivých druhů, zásadami jejich úspěšného chovu a získají nezbytné znalosti a dovednosti potřebné pro zajištění správné péče. 
čtvrtek 14,30-16 hodin

     Teraristé starší - od 13ti do 18ti let, kroužek vysoce odborného charakteru, úzká specializace na chov terarijních zvířat. Teoretická i praktická činnost s cílem vychovat odborníka. 
čtvrtek 16,30-18 hodin

      Zoologové -5.-9. třída, obecný kroužek pro starší děti, zaměřený na poznávání jednotlivých druhů zvířat včetně  jejich životníchprostředí, etologie a ekologie, doplněný hrami a exkurzemi 
pondělí 16,30-18 hodin

      Na stanici se děti setkají s více než padesáti druhy chovaných zvířat, část z nich je umístěna v tropickém skleníku s řadou  rostlin.
Pro děti za všech kroužků je během celého školního roku připravena řada výletů a výprav, tvůrčích dílen, zajímavé exkurze a zájezdy.
Orientační cena kroužků je 500,-Kč na pololetí, Malí přírodovědci 360,-Kč na pololetí .

     Zápis do kroužků včetně plateb zápisného bude probíhat v týdnu od 9. do 20.ledna 2006 a to v kanceláři stanice v Židenicích, ul.Kamenáčky 4a. Předběžně se můžete do kroužku přihlásit již od 1.září – tel.548211117, e-mail: kamenacky@junior.cz.
Bližší informace rádi poskytneme telefonicky nebo můžete najít na www.kamenacky.com.

     Činnost kroužků ve 2.pololetí  začne od 1.února.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů