Pátek, 19. dubna 2024

Ekologové chystají pro zájemce odpovědi

Ekologové chystají pro zájemce odpovědi

Rýchory - Ekologická poradna a informační centrum pro veřejnost byly otevřeny na Rýchorské boudě. Pracovníci tamního Krkonošského střediska ekologické výchovy tak odpovídají na telefonické i mailové dotazy zájemců.

"Otázky se týkají ekologie, ochrany přírody a agroenvironmentální problematiky zaměřené zejména na ekologii včelařství. Zatím jsme zaznamenali například zájem o zpěvné ptactvo z trutnovského sídliště. Na ledacos se ptají i studenti škol, kteří se připravují na seminární práce. Ani my vše nevíme a odpovědi vyhledáváme. Je to poučné a sami se obohacujeme o řadu vědomostí," informovala o obsahu novinek vedoucí střediska, působícího pod Správou Krkonošského národního parku, Helena Leblochová.

Lidé se na to, co potřebují vědět, mohou zeptat telefonicky na čísle 499 895 107, nebo dotazy zaslat elektronickou poštou na adresu ksev@krnap.cz. Možná je i osobní návštěva v KSEV Rýchorská bouda, a to každý víkend, v sobotu od 10 do 14 hodin a v neděli od 10 do 13 hodin.

"Dotazy rádi zodpovíme i mimo uvedenou dobu. Poradna, zaměřená pouze na ekologii včelařství, je v provozu také každý pátek od 15 do 16 hodin v Základní škole Bernartice," dodala Leblochová.

Středisko se stalo také místem vzdělávacích a osvětových akcí. Mimo jiné připravuje přednášky například na témata: Třídění odpadů v domácnosti, Národní parky a místní obyvatelstvo, Význam včely medonosné pro opylování rostlin a podobně. Připraveny jsou i semináře - např. na téma Zvířata v naší mysli nebo Využití alternativních zdrojů energie v praxi. Zájemci o účast při akcích se mohou hlásit na uvedeném kontaktním čísle a mailové adrese.

Vznik poradny a její činnost je finančně podpořena z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu v rámci projektu KAPKA 21 - síť environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Královéhradeckém kraji.

Krkonošské noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů