Středa, 24. dubna 2024

Salón ekologickej fotografie Strom predstaví 330 snímok

Salón ekologickej fotografie Strom predstaví 330 snímok

RUŽOMBEROK 28. marca (SITA) – Milovníci fotografie budú môcť od soboty obdivovať v Liptovskom múzeu (LM) v Ružomberku 330 najlepších snímok 21. ročníka Medzinárodného salónu ekologickej fotografie - Strom. Víťazné zábery vybrala odborná porota z 1 600 fotografií od 300 autorov z 30 krajín sveta. Agentúru SITA o tom informoval člen organizačného výboru Strom Vladimír Melek.

Odborníci z oblasti fotografickej tvorby zároveň ocenili najlepších fotografov. Zo Slovákov uspel Milan Malasta, ktorý dostal Zlatú medailu Medzinárodnej federácie umeleckej fotografie FIAP. Čestné uznanie FIAP tento rok udelili Jozefovi Ivanovi a Jozefovi Olejníkovi. Zväz slovenských fotografov (ZSF) ocenil zlatou medailou Maroša Tunáka a cenu primátora mesta Ružomberok Juraja Čecha tento rok získal Róbert Štefanka.

„Strom Ružomberok je vo svete známy a dôveryhodný, čoho dôkazom sú aj diela autorov z krajín, ktoré sa doteraz na súťaži neprezentovali,“ povedal Melek. Nazdáva sa, že týmto spôsobom majú návštevníci výstavy možnosť spoznať z obrázkov aj iné, vzdialené krajiny.

Poslaním salónu Strom je prostredníctvom umeleckej fotografie sprostredkovávať verejnosti premeny krajiny, najmä stromu. Fotografi sa zároveň chcú podieľať na zvyšovaní ekologického cítenia ľudí. Strom každoročne organizuje Občianske združenie Medzinárodného salónu ekologickej fotografie Strom, Ministerstvo kultúry SR, mesto Ružomberok, Mondi BP SCP, a. s. Ružomberok, Zväz slovenských fotografov a Liptovské múzeum v Ružomberku. Podujatie sa koná pod patronátom FIAP.

Slávnostná vernisáž spojená s odovzdávaním ocenení sa uskutoční v sobotu 1. apríla o 10.00 v Liptovskom múzeu v Ružomberku. Výstava Strom bude otvorená do konca apríla.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů