Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na premiéru V šeru ticha

Pozvánka na premiéru V šeru ticha

Ministerstvo životního prostředí si Vás dovoluje srdečně pozvat na premiéru nového dokumentu V šeru ticha režiséra Josefa Císařovského. Film vznikl v koprodukci České televize za finanční podpory MŽP.

Premiéra se koná ve středu 12. dubna od 14:00 v Kině MAT (Karlovo nám. 19, Praha 2).

„Prales je zvláštní místo. Není to jen tím, že najednou vidíte, jak mohutné jsou skutečné stromy. V pralese vládne atmosféra původního starobylého světa. Kolem srdce máte takové divné ticho. Napadají vás zvláštní věci. A pochopíte, kde se inspirovali stavitelé těch nejkrásnějších evropských katedrál.

Přestože je prales tak starý, nikdy se neznečistil. Všechno do sebe zapadá, a dokud do něj nezačne někdo zvenčí vrtat, je v něm nevýslovná harmonie, která rozpouští naše směšné lidské důležitosti. A člověk vzpomene na gotické katedrály, které v kameni vytvářejí prostor podobný původní atmosféře pralesa.

Natáčeli jsme víc než rok a za tu dobu se vystřídaly všechny roční doby. Vraceli jsme se na stejná místa. Do pralesa Boubín, Žofín a Mionší. Teprve takhle totiž získáte možnost sledovat to úžasné divadlo, ty barevné proměny nálad.... „ řekl o natáčení filmu režisér Josef Císařovský.

Na premiéře budete mít možnost se setkat s režisérem a autorem scénáře Josefem Císařovským a dramaturgyní filmu Zitou Drdovou. Na filmu spolupracoval kameraman Jan Růžička, zvukař Jan Kacian, střihač Miloš Málek, odborný poradce Petr Nohel, hudbu složil Kamil Holub. Film trvá 55 minut.

Televizní premiéra bude na pořadu ČT2 ve čtvrtek 20. dubna ve 20 hodin.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů