Čtvrtek, 28. března 2024

Bruntálští ekologové vydají stolní hru a CD o jesenické přírodě

Bruntálští ekologové vydají stolní hru a CD o jesenické přírodě

BRUNTÁL - Zájem lidí o přírodu a krajinu Bruntálska chtějí zvýšit pracovníci Centra osvěty pro životní prostředí (COŽP), připravují proto vydání stolní hry a interaktivního pexesa o přírodních zajímavostech regionu. Hra i CD-ROM by měly sloužit hlavně dětem v základních školách, středoškolákům a turistům, kteří se vypraví obdivovat krásy Jeseníků. Na přípravu materiálů získalo COŽP 130.000 korun od Moravskoslezského kraje, další desítky tisíc vloží do projektu město, řekl mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

"Chceme zvýšit povědomí a zájem místních obyvatel i návštěvníků o přírodu a krajinu našeho regionu. Zaměřujeme se především na děti, u nich je třeba s výchovou k ochraně životního prostředí začít," doplnil pracovník COŽP Josef Mojžíš.

Prvním z nových produktů bude stolní hra, jež představí regionální flóru a faunu. Základem hry bude pexeso s obrázky rostlin a zvířat typických pro Bruntálsko, doplněné otázkami a odpověďmi, které budou rozšiřovat znalosti o zobrazených druzích.

Interaktivní vzdělávací CD-ROM sestaví odborníci z dat o přírodě a krajině v okolí Bruntálu. "CD bude rozděleno do deseti kategorií, představí například místní geologii, geografii, vodstvo, podnebí nebo památné stromy. Nosič bude také obsahovat informace o ekologických značkách nebo návod, jak se chovat v lese," řekl Mojžíš. Součástí CD bude i seznam aktivních internetových odkazů na vybrané organizace v Česku a ve světě.

COŽP se věnuje ekologické osvětě jíž delší dobu, v minulosti vydalo mimo jiné pamětní list o Uhlířském vrchu, samolepky s fotografiemi zvířat žijících na Bruntálsku, dvě hry s tematikou zpracovávání a využívání odpadů a dokumentární film o přírodě ve městě a jeho okolí.

Zdroj: www.morava24.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů