Čtvrtek, 25. dubna 2024

České děti v evropské soutěži opět mezi nejlepšími

České děti v evropské soutěži opět mezi nejlepšími
V týdnu od 30. května do 2. června se v Bruselu konal Zelený týden, ekologicky zaměřená osvětová akce, spojená s konferencí, výstavou a soutěží pro děti a mládež. Tématem letošního Zeleného týdne byla biodiverzita (biologická rozmanitost) a mottem Zeleného týdne tak bylo heslo: „Biodiverzita znamená život“ [1].

Na výborném třetím místě se v soutěži pro děti, v kategorii starších dětí, které měly natočit video o rozmanitosti přírody, umístily žákyně české ZŠ Domažlice (Renata Kinzlová, Lucie Hinterholzingerová, Clarissa Späthová, Zuzana Oríšková). Bližší informace včetně všech tří nejlepších snímků a obrázků najdete na stránkách Evropské komise.

Na slavnostním večeru, uspořádaném při příležitosti udílení cen, dostali vedle dětí ocenění také zástupci tří evropských měst, která v roce 2005 připravila nejlepší Evropský týden mobility. Vítězem za rok 2005 se stala Kodaň, následována Budapeští a chorvatskou Koprivnicou.

Další informace:
ec.europa.eu
www.mobilityweek-europe.org

Poznámky:
[1] Biodiverzita, neboli biologická rozmanitost, představuje rozmanitost živých organismů, přírodních zdrojů a ekosystémů, jejichž jsou součástí. Základním požadavkem ochrany biodiverzity je chránit ekosystémy a přírodní biotopy na místě výskytu a udržení a obnova životaschopných populací druhů v jejich přirozeném prostředí.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů