Úterý, 23. dubna 2024

Začíná hlasování v anketě Strom České republiky roku 2006

Začíná hlasování v anketě Strom České republiky roku 2006
Jasan, hruška, tři duby a sedm lip se letos probojovaly do finále celostátní soutěže o nejsympatičtější strom, kterou již pátým rokem pořádá Nadace Partnerství. Odborná porota vybrala finalisty z celkových 91 návrhů, které přihlásili lidé z celé republiky. O tom, který z nich se stane Stromem České republiky roku 2006, rozhodne veřejnost. Hlasování začíná právě dnes. Vyberte si strom a pošlete mu svůj hlas! Podpoříte tak českou krajinu.

Máte možnost vybrat si ze tří možností hlasování. Svého favorita může každý podpořit zasláním dárcovské SMS na telefonní číslo 87777 ve tvaru DMS STROM1-12 (dle čísla finalisty). Hlasovat je také možné prostřednictvím hromadných hlasovacích archů, které lze objednat v kanceláři Nadace Partnerství. Třetím způsobem je hlasování prostřednictvím kupónů, které budou vycházet ve vybraných časopisech, místních zpravodajích a novinách. Stav hlasování, informace o anketě a o veřejné sbírce budou mít zájemci možnost sledovat na internetových stránkách programu Strom života. Hlasování je zpoplatněné a výtěžek z něj poputuje do veřejné sbírky na výsadbu stromů a péči o ně. Proto každý, kdo se rozhodne poslat svůj hlas, současně přispěje na zkrášlení české krajiny.

Celostátní hlasování, které začíná dnes - 1. srpna, je nejdynamičtější fáze stromové ankety. Nejen navrhovatelé finalistů, ale všichni příznivci stromů mají možnost pro svého favorita hlasovat nebo se aktivně zapojit do sbírání hlasů mezi svými přáteli, kolegy a lidmi v okolí, kde strom roste. „Svůj“ strom může každý podpořit až do 11. října, kdy má hlasování uzávěrku.

Výsledky hlasování a Strom roku 2006 budou slavnostně vyhlášeny v předvečer Dne stromů 19. října v Brně na Koncertě pro stromy, na kterém vystoupí Dan Bárta a Illustratosphere.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů