Čtvrtek, 28. března 2024

Co nabízí Přírodovědná stanice Kamenáčky

Co nabízí Přírodovědná stanice Kamenáčky

Přérodovědná stanice Kameňáčky pracoviště Domu dětí a mládeže JUNIOR, Brno, Dornych 2 vám nabízí pro nový školní rok své kroužky.

Přírodovědná stanice Kamenáčky 
pracoviště Domu dětí a mládeže JUNIOR, Brno, Dornych 2
otevírá ve školním roce 2006/2007 tyto zájmové kroužky pro děti a mládež  od 6 do 18 let:

chovatelé - 3.-6. třída, děti se dozví informace o řadě druhů zvířat, která jsou oblíbená v zájmových chovech-hlodavcích, plazech, obojživelnících i bezobratlých. Získají znalosti o jejich nárocích při chovu v zajetí a praktické dovednosti spojené s péčí o chovaná zvířata. Program je doplněn tematickými hrami a oborovou tvůrčí činností.
středa 14,45-16,15 hodin

teraristé mladší - od 4.třídy, pro děti a mládež s vyhraněným zájmem o terarijní zvířata - plazy ,obojživelníky, bezobratlé. Na odborné úrovni se seznámí s nároky jednotlivých druhů, zásadami jejich úspěšného chovu a získají nezbytné znalosti a dovednosti potřebné pro zajištění správné péče.
čtvrtek 14,30-16 hodin

teraristé starší - od 13ti do 18ti let, kroužek vysoce odborného charakteru, úzká specializace na chov terarijních zvířat. Teoretická i praktická činnost s cílem vychovat odborníka.  
čtvrtek 16,30-18 hodin

zoologové -5.-9. třída, obecný kroužek pro starší děti, zaměřený na poznávání jednotlivých druhů zvířat včetně  jejich životníchprostředí, etologie a ekologie, doplněný hrami a exkurzemi
pondělí 16,30-18 hodin

bobříci -  2.-5.třída, hravý kroužek pro děti, které mají rády přírodu, chtějí více porozumět jejím zákonitostem a dozvědět se řadu zajímavostí. Doplněn o výlety a činorodé ekologické aktivity.   
úterý 14,30-16 hodin
                                                                                      
přírodovědci - 2.-5. třída, kroužek plný her a soutěží  s přírodovědnou tematikou, doplněný řadou výletů a výprav. pro děti, které rády soutěží, hrají si a dozvídají se zajímavosti o přírodě. 
pondělí 14,45-16,15 hodin

malí přírodovědci - předškoláci - 2 .třída, zájmový kroužek pro nejmladší děti, poznávání  přírody hravou formou, tvorba z přírodních materiálů, hry a soutěže. Nevadí, že děti neumějí číst a psát.  
středa 13,30-14,30 hodin

angličtina s krokodýlem – kurs pro začátečníky a věčné začátečníky bez rozdílu věku, 1,5 hodiny/ týden, termíny budou upřesněny do zápisu, předpokládaná cena 1000,-pololetí

      Na stanici se děti setkají s více než padesáti druhy chovaných zvířat.
Pro děti ze všech kroužků je během celého školního roku připravena řada výletů a výprav, tvůrčích dílen, zajímavé exkurze a zájezdy. V létě probíhají letní i příměstské tábory s přírodovědně-turistickým zaměřením.

      Orientační cena kroužků je cca 500,-Kč na pololetí, Malí přírodovědci cca 360,-Kč na pololetí . Při zápisu bude cena vypočítána dle skutečného počtu schůzek v pololetí (bez svátků, prázdnin), může tak dojít k menším odchylkám v řádu desetikorun.

     Zápis do kroužků včetně plateb zápisného bude probíhat
od 11. do 20.září 2006 od 8,00 do 17,30 hodin
v kanceláři Přírodovědné stanice v Židenicích, ul.Kamenáčky 4a. Předběžně se můžete do kroužku přihlásit již od 1.září – tel.548211117, 53985763, e-mail: kamenacky@junior.cz
Bližší informace rádi poskytneme telefonicky nebo můžete najít na   www.junior.cz.
Činnost kroužků začne od 1.října.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů