Pátek, 29. března 2024

Přírodní afrodiziaka

Přírodní afrodiziaka
Farmaceutické firmy se snaží vylákat z peněženek lidí tisíce korun za prý jednoznačně funkční preparáty na potenci a povzbuzení sexuální touhy. Nakolik jsou tyto preparáty účinné nevím, ale vím čemu věřili naši předkové - pomoci přírody.

Přírodní afrodiziaka

 Afrodiziaka nesou své jméno po bohyni lásky Afroditě. A protože Afrodita se zrodila z moře, připisují se afrodiziakální účinky veškeré mořské fauně a flóře. Naši prapředkové věřili také v podpůrnou sílu všeho, co svým tvarem či barvou navozovalo milostné představy. Také sladké a tudíž energeticky vydatné potraviny, které tělu dodávaly sílu, byly považovány za podmínku dobrého libida. Dokonce prý i plodiny vzácné a nedostupné dokázaly vyvolat vzrušení. Naopak hutná, těžká a mastná jídla dokázala jakékoliv erotické myšlenky "zazdít". Tak je tomu v podstatě i dnes.

Jak mohou působit afrodiziaka na náš organismus?
Euforizující účinky jsou vlastní šampaňskému.
Stimulují čichové buňky vonnými esencemi, z koření je to například zázvor a šalvěj.
Látky snižující psychické napětí, které jsou obsaženy v meduňce či levanduli.
Močopudný účinek, který nepřímo zvyšuje dráždění pohlavních orgánů, má mimo jiné petržel, chřest a kapary.
Látky podílející se na prokrvení pohlavních orgánů nalezneme v česneku, kopřivě a petrželi.
Povzbuzení centrálního systému způsobí například složky datlí, celeru, hořčice, hřebíčku či skořice.
Celkový stimulující vliv na metabolismus a mužnou sílu má anýz, artyčoky, citrusy, kvasnice, mandle i med.

Romantická večeře
Co bychom tedy měli podávat na stůl, aby byla zaručena vášnivá noc? Staří Římané by nás nejspíše zasvětili do příprav pokrmů z pohlavních žláz mohutných savců a do nápoje by nám přisypali něco málo mletého prášku z buvolích či nosorožčích rohů. My si pro tentokrát vystačíme s něčím jednodušším.

Jako vhodný předkrm se hodí chřest a artyčoky na jakýkoliv způsob nebo klasická šunková rolka s pořádnou porcí křenové náplně. Dobrým erotickým stimulem jsou i lanýže, jen svému milému nebo milé musíte zamlčet jejich cenu, jinak by možná nastal efekt zcela opačný.

Po předkrmu by měla přijít polévka, zkuste třeba celerovou s petrželí. Dokonce i do ní přidaný česnek a cibule působí afrodiziakálně, i když jejich odér hodnotíme spíše negativně.

Coby hlavní chod sázejí labužníci na ústřice a kvalitní suché, bílé víno. S alkoholem to ovšem nepřeháníme. V malém množství uvolní zábrany, ve větším množství negativně ovlivňuje potenci a způsobuje únavu.

Jako dezert by vám i sám Casanova doporučil čokoládu. Nejideálnější by byl banán politý čokoládou. Můžeme upéci i dort s jahodami, fíky, broskvemi či citrusovými plody, které mimochodem skvěle zafungují i syrové jako zpestření při milostné předehře. Ať už se ale rozhodneme pro jakékoliv jídlo, nešetříme kořením. Především se k dochucení hodí vanilka, rozmarýn, skořice, hřebíček, máta, pepř, zázvor, šalvěj, saturejka, koriandr, muškátový oříšek a chilli, tato koření totiž blahodárně působí na prokrvení organismu.

V podstatě ovšem každý musí vyzkoušet, co mu nejvíce vyhovuje. Pokud někomu celer nebo petržel nechutná, asi těžko se dostaví kýžený účinek. Někoho naopak může "vzrušit", když mu manželka k večeři láskyplně připraví řádně prorostlý bůček s knedlíkem a zelím.

A co vy? Máte nějaký zaručený recept, jak si milého či milou omotat kolem prstu?

autor: Šárka Kořenková
http://www.vareni.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů