Pátek, 29. března 2024

Nové knihy - Přírodní klenoty České republiky

Každá z 26 kapitol je věnována jinému přírodnímu fenoménu typickému nebo naopak jedinečnému pro území České republiky
Nové knihy - Přírodní klenoty České republiky

Zatímco kulturně historické či architektonické klenoty území Čech, Moravy a Slezska jsou již představeny v řadě výpravných publikací, naše přírodní klenoty, stejně hodnotné a významné i z mezinárodního hlediska, zůstávají zpravidla na stránkách úzce specializované vědecké literatury.

Proto se autoři této knihy – přírodovědci z univerzit, Akademie věd ČŘ, státní ochrany přírody a jiných institucí – rozhodli sepsat dílo zaměřené výhradně na nejcennější a zároveň pro širokou veřejnost přitažlivé prvky živé i neživé přírody a na různé typy krajin.

Každá z 26 kapitol je věnována jinému přírodnímu fenoménu typickému nebo naopak jedinečnému pro území České republiky, a to s uvedením konkrétních míst výskytu.

Jde o dílo vědecko-popularizační, jehož originalita spočívá ve výběru faktů a ve způsobu zpracování nejnovějších přírodovědných poznatků.

Publikace zaujme nejen přiměřeně zvídavou veřejnost, která je v současné době velmi mobilní a ráda poznává stále vzdálenější oblasti republiky, ale určitě poslouží i učitelům, vlastivědným pracovníkům, pěším turistům, ochráncům přírody a v neposlední řadě i mnoha jednostranně vzdělaným přírodovědcům.

2006, 1. vydání, formát 235 x 280 mm, 318 stran, celobarevná, vázaná, barevný přebal

Vydavatelství: Academia

Knihu si můžete koupit zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů