Sobota, 20. dubna 2024

Chytanie rýb v ľade je "prírodnou katastrofou"

Chytanie rýb v ľade je "prírodnou katastrofou"
MOSKVA
Šesť lodí a dva nafukovacie člny pomáhali pri úspešnej záchrane skupiny 280 rybárov, ktorí sa počas rybačky vo Vladivostoku ocitli na odlomenej kryhe a tá sa vedno s nimi vydala smerom na šíre more. O akcii informoval dnes oblastný úrad civilnej obrany.
Meditatívna rybačka vo vlastnoručne navŕtaných dierach v ľade je obľúbeným koníčkom a najdôležitejším zimným zamestnaním mnohých ruských mužov.

Skutočnosť, že sa oteplilo a nastal "ľadochod", nie je pre veľkú časť rybárov dôvodom na to, aby so zábavkou skončili. Každý rok na jar sa potom vyskytnú prípady, ako najnovšie vo Vladivostoku na Ďalekom východe. Príslušníci civilnej obrany označujú správanie sa rybárov za "prírodnú katastrofu."

Väčšinu stroskotancov na ľadových kryhách sa síce podarí zachrániť, vyskytnú sa však aj obete na životoch. V Petrohrade zalarmovali tamojší obyvatelia uplynulý týždeň vodnú políciu.

Na hladine Nevy v strede mesta zbadali ľadovú kryhu a na nej postavu, ktorú unášal prúd vody. Záchranári však našli na kuse ľadu iba šikovne zhotoveného slameného panáka s udicou pripevnenou na ľade.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů